Anyukák, ki mennyire tartja/ tartotta be a 3 óránként evést újszülött babájánál?

Nem minden baba hasfájós, akit az anyukájuk igény szerint szoptat. Tehát akkor kap enni, amikor kér.
Lányom nagyjából 3 óránként kért enni, de volt, hogy ő is előbb megéhezett és volt, hogy többet aludt, ezért nem kért addig enni. De ez nem baj.
A hasfájósság nem csak ebből adódhat.

Igény szerint szoptattam mindkettőt. Tehát a babáim tartották, ill. nem tartották be. A lányom születése után is 4 óránként kért kb., 2 hét uán éjjel csak egyszer, 6 hetesen egyszer se. Viszont egyszerre nagyon sokat evett. A fiam betartotta a 3 órát, volt, hogy 2,5 órát, majd áttért 3-4 hetesen a 4 órára, végül ő se evett éjjel.
Adj neki, ahogy kér, és ha neked is jó így. A hasfájás sajnos hajlam, nem attól függ, mikor eszik.

HA alszik és nem kis súlyú a babád, akkor nem kell ébreszteni. Vannak akik igény szerint szoptatnak és vannak akik óraráa:D Mindenkinek más jön be, de nem kell aggódnod, ha nem tartod a 3 órát.
Nekem az jött be, hogy az elején 2 órát próbáltam tartani, de volt, hogy csúszott, aztán próbáltam kitolni 3 óránkénre az etetést.
Tehát kb. 3 óránként evett, de ha nagyon megéhezett adtam hamarabb, ha nem volt éhes nem akart enni, vagy aludt akkor csúszott az etetés.

Semennyire. Már az elejétől 4 óránként evett.
Védőnő szólt is, hogy etessem 3 óránként, mert még pici a 4 óránkénti etetéshez, de nálunk nem vált be.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!