Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 - 1,5 éves babátok mivel...

1 - 1,5 éves babátok mivel tölti a napját?

Figyelt kérdés

- Mennyit töltötök kint a szabadban? (ilyen hidegben)

- Mennyit, és hogyan foglalkoztok vele? Mennyit játszotok?

- Meséltek neki?

- Eljátszik egyedül? Mivel?

2012. jan. 27. 15:54
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Fél- 1 órát vagyunk kint

Sokat játszunk együtt is, de egyedül is. Reggeli után én megyek a konyhába, eltakarítom az előző napi romokat, elkészítem a tízóraiját. Ezt már rég megszokta, hogy ilyenkor egyedül kell játszania. Ha kész vagyok, elolvasom az emailjeim, híreket olvasok, vagyis délelőtt teljesen elvan. Tízórai után együtt játszunk.

Délután is szoktam hagyni egyedül játszani, időnként odaülök mellé, és együtt játszunk.

Kedvence talán a járássegítője, a golyópályája. Cd pakolás le a polcról, na meg az autói, nagyon szereti az autókat tologatni, ellökni, utána menni.

Mesélni nem szoktam, csak egy plüss könyvéből, amiben képek vannak, és abból szőttem egy mesét, amihez tudok mutogatni, az tetszik neki (nagy ormányú elefánt, így dobálja a bohóc a labdákat, stb.)

Este, mikor apa hazaér, 6-7 között, már nem játszik egyedül. Fél 8-kor fürdik, 8 fél 9 között elalszik.

2012. jan. 27. 16:05
 2/11 anonim ***** válasza:

Ha süt a nap, akkor kiviszem az udvarra vagy elmegyünk együtt a boltba. Napközben amúgy a szobájában van, ott szokott játszani.

Nem nagyon szoktunk neki mesélni, de vannak mese dvd-k azokat szereti.

16 hónapos

2012. jan. 27. 16:06
 3/11 anonim ***** válasza:

Úgy kb egy órát szoktunk kint lenni (megjárjuk a piacot, boltot ha kell).

Reggeli után megnézem a netet, ő addig a járókában van (ott eljátszik egyedül, ki-bepakol a kanapéról, "olvasgat", macival bírkózik). Utána "kiengedem" tízóraiig, játszunk ilyenkor együtt, pakolászunk, könyvet nézegetünk, formabedobós, "kergetőzős stb.

Tízórai után, én a konyhában vagyok, ő elalszik. Felébredt, kint játszik, játszunk. Ebéd után séta. Hazaérve szusszanás, ő a járókában, én itt :)

Mindjárt uzsi, utána meg játék.

Vacsi fél hétkor, utána mesélés (ugyanabból a 3 meséből az egyik, ezeket már tudja, mutogatja), pancsi, cici, alcsi 7-fél8kor. 14 hós

2012. jan. 27. 16:17
 4/11 A kérdező kommentje:
Kisfiam is szereti az autót tologatni, csak sűrűn odahozza nekem, hogy én is toljam. Szinte mindig együtt akar csak játszani. Szereti a Berni macit a YouTube-on, meg hétvégente a TV2 matiné meséit, de DVD-t nem akarok neki bekapcsolni. A TV megy, de csak 1-2 reklámot szeret nagyon, egyébként nem nézi.
2012. jan. 27. 16:18
 5/11 A kérdező kommentje:
Járókában nem szeret. Csak akkor érdekli a játék, ha mi is játszunk vele. Könyveket szeret lapozgatni, majd be kell szerezzek még egy párat, mert szereti szét is szedni őket. Folyton a nyomomban van.
2012. jan. 27. 16:26
 6/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok, nem lehet, hogy szeparációs szorongásban van? Fiacskámnak 9 hónaposan volt ilyen időszaka. Olyankor úgy főztem, hogy ő is ott volt, hozta az autóját, én lábbal ellöktem, ő érte ment, vagy kapott valami érdekeset, habverőt, vagy ilyesmit. Elmúlt pár hónap múlva.

Vagy mindig ilyen volt?

2012. jan. 27. 16:30
 7/11 A kérdező kommentje:
Mindig ilyen volt. Valószínű azért,mert mindig volt valaki vele. Csak most egyedül vagyok vele mert a párom külföldre ment dolgozni. Félni szokott az idegenektől, de ez szerintem természetes. De 10-20 perc alatt máshol is szétrámol mindent. : )
2012. jan. 27. 16:43
 8/11 anonim ***** válasza:

3. vagyok. Nálunk meg pont az van, hogy csak a játszin (járóka) játszik ülve, ha kint van akkor jön-megy, ideguri-odaguri labdával, autóval, tologatós bohóccal. Olyankor nem áll meg.

A könyveket állandóan ragasztgatom ;)

2012. jan. 27. 16:49
 9/11 anonim ***** válasza:

1 éves a kisfiam, szinte pont úgy viselkedik, mint a tiéd, kedves kérdező: ő sem szeret egyedül játszani. Az már csúcs, ha 5-15 percig nem keres egyikünket sem, hanem csendben bogarászik a kedvencei között! Általában ha a szőnyegen vagyok vele, és éppen leköti valami a figyelmét, akkor is észrevettem, hogy időnként rám pillant, elmosolyodik, hogy megvagyok még...vagy odajön, az ölembe mászik, aztán újra el!

Az én párom tavasszal megy külföldre 1 évre, nem tudom, mi lesz...bár nekem könnyebb/nehezebb, van egy 12 éves nagylányom is, aki sokat segít/újabban még több figyelmet kér magának...szóval nem leszek egyedül.

2012. jan. 27. 17:34
 10/11 A kérdező kommentje:
Nekem is odabújik az ölembe, meg hízeleg. Én naponta megyek a szüleimhez, kisfiam nagyon Mamás. Sajnos itt nem haladunk egyről a kettőre. Neked egy kicsivel könnyebb, ha ott van a lányod is.
2012. jan. 27. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!