Hat hetes a kisfiam és mellettem alszik. Leszoktassam még most erről?
Minél többet magad mellé veszed, annál jobban odaszokik és annál nehezebb lesz leszoktatni.
Sokkal jobb megoldás, hogy a kiságyát magad mellé teszed, és akár éjjel is csak átnyulsz és megsimogatod, attól is meg fog nyugodni.
Keresztlányom 2 éves és még mindig a szülők között alszik, gondolom te nem így tervezed...
Itt azért többségben azt mondják, hogy nyugodtan aludj a babával, és én is ezt tudom mondani, miért mondanék mást, hisz én is 5,5-6 hónapos koráig aludtam vele együtt. Igaz nem volt neki idegen a kiságy, mert napközben ott aludt (többnyire). Én akkor szoktattam át a saját ágyába, mikor elkezdett kúszni, és egyszer arra menetem be reggel, hogy ordít a földről a gyerek. Ezt nem ijesztgetésnek mondom, csak hogyha együtt is alszol a babáddal, gondolj a jövőre is, mikor már nem csak abban a (kb) 60x30 centben fog mozogni. Tehát legalább napközben a sajátjában aludjon.
A leszoktatást én is úgy csinálnám/csináltam, mint a 3. válaszadó. Ma már éjjel szopi után beteszem, és elalszik egyedül, napközben még ott állok mellette, és simizni kell egy pár percet.
Tehát tényleg ne hallgass senkire, úgyis látod, hogy a te babád képes e egyedül elaludni, vagy szüksége van rád, ne válaszd el magadtól!!!!! Egy ilyen picinek szüksége van az anyjára, te vagy az egyetlen számára, te adsz neki biztonságot a jelenléteddel.
A barátnőm elválasztotta magától a picit, hát elég lelkis lett szegénykém. A bizalmáról nem is beszélek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!