Miért kell mindent megmagyarázni?
Az biztos, hogy nem csak fejben dől el. De annak akinek ügyes a gyermeke és még nem szenvedett könnyen állíthat ilyet.
Ha nekem nincs szerencsém a szoptatós nővérekkel és a védőnővel akkor soha nem jön meg a tejem. A fiam olyan béna volt, hogy napokig az egyik nővérke tette mellre a kórházban. (ez azt jelenti, hogy alkalmanként 20x-or kellett leszedni és visszarakni a cicire, mert ahogy Ők mondták nem szopik, csak úgy csinál). Ha akkor ezt nem teszik, biztos nem jött volna meg a tejem az 5. napon.
Amúgy az "éheztetés" a szoptatós anyáknál gyakori, már elég a menzeszre gondolni, vagy akinek később lövell be a tej. Van aki ezt vállalja van aki nem.
ma 18:51
4. válaszoló vagyok!
Hát nálunk úgy történt, hogy 2 hónapig folyamatosan csökkent a tej mennyiségem, így fokozatosan egyre több tápit kapott a babám.2 hónapos kora után stagnált úgy etetésenként 60-70ml-re, ez tartott 1 hónapig aztán egyik nap már csak pár csepp jött, és vége is volt.Hiába gyűrtem, meg szívattam a mellszívóval semmi.Ez a 3 hónap nagy szenvedés volt mindkettőnknek, így a tápszer egy megváltás volt komolyan mondom.Én folyamatosan magamat hibáztattam, a babám pedig gyakran ordított, mert éhes volt, és persze én meg gyűrtem a szopiztatást, de be kellett látnom, hogy ez vak vágány, hiába is magyarázott nekem mindenki!(rokonok, védőnő, még a kezdetekben a kórházban).Aztán elfogadtam, és így már minden könnyebb lett, és mivel én is megnyugodtam, a babám is sokkal kiegyensúlyozottabb lett.Ami szerintem a legfontosabb a világon! :)
Ja és nem győztem nyakalni én is tejserkentő teát...de szinte semmit se ért, igaz lehet, ha nem iszom, akkor még ennyi ideig sem lett volna tejem...
Az én fiam tökéletes technikával szopott az első pillanattól, nem fájt soha a mellem (igaz nem lövellt be), nem sebesedett ki a mellbimbóm, nem volt mellgyulladásom se, nagyon szerettem szoptatni, akartam is szoptatni, ittam teákat (4 félét is kipróbáltam), malátakávét, rántott levest, sok vizet ittam, ettem rendesen, homeós bogyót is szedtem, megpróbáltam sűrűn mellre tenni, mindig egy óráig, vagy tovább is szopizott, még sem volt 30-40 ml-nél több tejem (két mellből persze). 2,5 hónapig szoptattam pótlással, aztán akkor elapadt és csak üvöltött a cicin.
Az, akinek már a kórházban ömlik a tej a melléből, el sem tudja képzelni, hogy ez milyen, és rögtön jönnek a megjegyzések, hogy biztos nem eszik rendesen, vagy nem is akar szoptatni...stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!