Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell mindent megmagyarázni?

Miért kell mindent megmagyarázni?

Figyelt kérdés
Komolyan mondom már agybajt kapok itt egyesektől.Konkrétan a szoptatásra gondolok.Nem foglalkoznék vele de egyesek akkora hülyeségeket írnak hogy az már fáj.Több kérdés is volt már itt a szoptatásról.És akkor jönnek azok a szerencsések akik tudtak szoptatni és mag akarják magyarázni hogy ez fejben dől el.Nekem sem volt tejem,be se indult.Pedig én se úgy álltam hozzá hogy én nem akarok szoptatni.Szerintem egyik anya se így áll hozzá,vagy legalábbis ritka aki nem akar szoptatni.

2012. jan. 26. 18:28
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Napokig éheztetni egy babát?Hát én nem tudtam volna megtenni.És akkor se lett volna tej.Az én kislányom szívta volna de nem jött semmi neki.A kórházban éjjel óránként tettem cicire mert szegényem csak sírt,a vége az lett hogy jól kisebesedett a mellbimbóm de tej nem lett.Mikor hazamentünk a kórházból,vettünk neki tápszert mert elegem volt már hogy szegényem csak sír mert éhes.És lássanak csodát éjjel is nagyon jól aludt 3óránként kelt enni,nem óránként.Persze ettől függetlenül fejtem,ittam a teát de semmi.Mindegy mert már 22hónapos gyönyörű kislány.És csak azért bosszant mert aki tud szoptatni az el se tudja képzelni hogy igenis van olyan aki nem tud,és hajtsa a hülyeségét.
2012. jan. 26. 19:38
 12/26 anonim ***** válasza:
nem éheztettem kapott tápot természetesen csak mellette fél óránként próbáltam szoptatni,a védőnő mondta hogy tápot ne is adjak
2012. jan. 26. 19:41
 13/26 A kérdező kommentje:
Elég hülye védőnő.Már bocsi.
2012. jan. 26. 19:49
 14/26 anonim ***** válasza:
én tudom,ideiglenes védőnő volt,amíg az anyósoméknál voltunk az 2-3. hónapban, a mostani védőnőm már teljesen normális,mondjuk azzal az ideiglenessel nem is nagyon foglalkoztam,minden héten jött 2 hónapon keresztül,de nem segített vagy valami csak felidegesített
2012. jan. 26. 19:54
 15/26 anonim ***** válasza:
42%

Az biztos, hogy nem csak fejben dől el. De annak akinek ügyes a gyermeke és még nem szenvedett könnyen állíthat ilyet.

Ha nekem nincs szerencsém a szoptatós nővérekkel és a védőnővel akkor soha nem jön meg a tejem. A fiam olyan béna volt, hogy napokig az egyik nővérke tette mellre a kórházban. (ez azt jelenti, hogy alkalmanként 20x-or kellett leszedni és visszarakni a cicire, mert ahogy Ők mondták nem szopik, csak úgy csinál). Ha akkor ezt nem teszik, biztos nem jött volna meg a tejem az 5. napon.

Amúgy az "éheztetés" a szoptatós anyáknál gyakori, már elég a menzeszre gondolni, vagy akinek később lövell be a tej. Van aki ezt vállalja van aki nem.

2012. jan. 26. 19:59
 16/26 anonim ***** válasza:
19:59-es, az utolsó mondatot megmagyarázod? Ugye nem úgy érted, hogy minden szoptatós anya éhezteti a gyerekét, mert ez a természet rendje?
2012. jan. 26. 20:07
 17/26 anonim ***** válasza:

ma 18:51

4. válaszoló vagyok!

Hát nálunk úgy történt, hogy 2 hónapig folyamatosan csökkent a tej mennyiségem, így fokozatosan egyre több tápit kapott a babám.2 hónapos kora után stagnált úgy etetésenként 60-70ml-re, ez tartott 1 hónapig aztán egyik nap már csak pár csepp jött, és vége is volt.Hiába gyűrtem, meg szívattam a mellszívóval semmi.Ez a 3 hónap nagy szenvedés volt mindkettőnknek, így a tápszer egy megváltás volt komolyan mondom.Én folyamatosan magamat hibáztattam, a babám pedig gyakran ordított, mert éhes volt, és persze én meg gyűrtem a szopiztatást, de be kellett látnom, hogy ez vak vágány, hiába is magyarázott nekem mindenki!(rokonok, védőnő, még a kezdetekben a kórházban).Aztán elfogadtam, és így már minden könnyebb lett, és mivel én is megnyugodtam, a babám is sokkal kiegyensúlyozottabb lett.Ami szerintem a legfontosabb a világon! :)

Ja és nem győztem nyakalni én is tejserkentő teát...de szinte semmit se ért, igaz lehet, ha nem iszom, akkor még ennyi ideig sem lett volna tejem...

2012. jan. 26. 20:12
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam tökéletes technikával szopott az első pillanattól, nem fájt soha a mellem (igaz nem lövellt be), nem sebesedett ki a mellbimbóm, nem volt mellgyulladásom se, nagyon szerettem szoptatni, akartam is szoptatni, ittam teákat (4 félét is kipróbáltam), malátakávét, rántott levest, sok vizet ittam, ettem rendesen, homeós bogyót is szedtem, megpróbáltam sűrűn mellre tenni, mindig egy óráig, vagy tovább is szopizott, még sem volt 30-40 ml-nél több tejem (két mellből persze). 2,5 hónapig szoptattam pótlással, aztán akkor elapadt és csak üvöltött a cicin.

Az, akinek már a kórházban ömlik a tej a melléből, el sem tudja képzelni, hogy ez milyen, és rögtön jönnek a megjegyzések, hogy biztos nem eszik rendesen, vagy nem is akar szoptatni...stb.

2012. jan. 26. 20:20
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Igen az "éheztetés" a természet rendje sajnos. Mert bizony van, hogy nagy stressz miatt (nálam is volt egyszerűen elmegy pl egy napra a tej) Minden hónapban menzesz előtt megváltozik a tej íze, egyszerűen kiköpi a gyerek. Ez pár napig tartó masszív ordítást jelent. Nekem hamar megjött, és sírva hívtam a védőnőt, hogy nekem már nincs tejem. Annyival elintézte, nyugi nem hal éhen majd pár nap múlva megint minden ok, addig meg ha néha szív egy kortyot az is elég neki. Aztán a növekedési ugrások, az is katasztrófa. Nem úgy megy, hogy akkor egy kicsivel több tápszert kell kikeverni, hanem napokig akár egy hétig fél óránként szoptatsz és közbe egész nap képes ordítani. Vagy amikor elkezd harapni, és majd bepisilsz közbe a fájdalomtól, és a szopi helyett ezzel szórakozik (inkább nem eszik a vicc kedvéért). Na és a hozzátáplálás... a fiam 9 hónapos koráig semmit nem fogadott el. Sokszor irigyeltem a tápszeres anyukákat. Még mielőtt jön a szöveg, miért nem ad akkor neki az ember tápszert, na ja, mert szimplán kiköpi! Szóval ezek a baba részéről is vállalható kellemetlenségek.
2012. jan. 26. 20:54
 20/26 A kérdező kommentje:
Hát kedves utolsó lehet hogy te képes voltál éheztetni a gyerekedet én nem.Én annál jobban sajnáltam mikor sírt,minthogy napokig éheztettem volna.Nem gond éheztetni a babát napokig?Hát akkor próbálja ki a felnőtt is aki ezt tanácsolta,ne egyen napokig.
2012. jan. 26. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!