Igaz az az állítás, hogy ha egy baba a mozgásban gyorsan fejlődik, akkor az érzelmi-értelmi fejlődés kissé háttérbe szorul, és fordítva?
Figyelt kérdés
Pl.ha egy baba korán kezd el forgolódni,akkor esetleg később kezd el mosolyogni2009. máj. 29. 11:15
1/7 anonim válasza:
Szerintem nincs összefüggés a kettő közt.Kisfiam 13hónapos 6hónaposan mászott felült felállt,szóval gyors mozgása volt.Értelmi fejlődésben is előrébb van koránál,már elég sok szót mond mindent megért,épp most beszéltünk erről a doktornővel.Minden baba más ütemben fejlődik.
2/7 anonim válasza:
Biztos, hogy így van. Az enyém érzelmi-értelmi fejlődése egy hónappal megelőzi a korát, cserében le vagyunk maradva ennyivel mozgásfejlődésben. Én nem bánom.
3/7 anonim válasza:
Nálunk így van. A lányom 10,5 hónaposan kezdett el mászni, viszont hihetetlenül gyorsan fejlődött szellemileg és érzelmileg is (lényegesen többet tud, mint a vele egykorúak). Most, hogy 2 hete mászik, úgy néz ki, mintha nemhogy lelassult volna a szellemi fejlődés, hanem még el is felejtett volna olyat, amit megtanult. Én sehol sem olvastam, hogy ez valóban így van, de én nem is aggódom ezen. Sztem tök normális, hiszen a gyerek az energiát vagy a testi, vagy a szellemi fejlődésre használja. (a legtöbb energiára az agymunkánál van szükség)
4/7 anonim válasza:
Biztos, hogy nem igaz. A fiam nem volt 9 hónapos mikor egyedül nekiált menni. Most 11 hónapos és nagyon sok mindent megért, több szót tud mint más 1 évese, már 9 hónaposan mondta, hogy anya, tisztán érthetően, ja és képes a legót egymásra illeszteni. Na meg még tudnám sorolni....
5/7 anonim válasza:
Épp az ellenkezője igaz: a mozgás nem tud fejlődni az értelmi képességek fejlődése nélkül, és fordítva sem megy. A kettő elválaszthatatlan. Az érzelmi fejlődést pedig nem szabad idekeverni, mert az a szülők és a család hatására megy végbe, nem vele született képesség kérdése.
6/7 anonim válasza:
Szia!
Teljesen egyetértek az utolsó hozzászólóval: minél gyorsabban csinál dolgokat a baba, annál jobban fejlődik értelmileg,ez a két dolog elválaszthatatlan egymástól. Az érzelmi fejlődése az egészen más dolog, nem a mozgásfejlődéssel ill. az értelmi fejlődéssel van összefüggésben.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2009. máj. 30. 12:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!