Mi az oka, ha egy baba hypoton? És milyen következményekkel járhat? Azonkívül, hogy lemaradhat a mozgásban.
Kislányom 7 hónapos múlt.Egyszer voltunk gyógytornásznál,aki azt mondta, picit lazábbak az izmai, ezért nem szeret hason lenni.De a gyerekorvos szerint normál az izomzata..
Nem volt koraszülött, a terhesség teljesen panaszmentes volt, csak a végén picivel kevesebb volt a magzatvíz.Minden eredmény végig teljesen jó volt, a pici 10 -es Apgarral született.2 és fél kiló volt, de teljesen érett, és minden vizsgálaton egészségesnek találták.Miért lett hypoton?Annyira féltem..
Mert pici korában valószinü nem volt sokat hason.Igy van?
Sajnos nálunk is ez volt,mivel senki nem mondta ,igy én sem erőltettem,és 2 hónaposan még a fejét se nagyon emelgette.Aztán elkezdtem hasra tenni,hiába sirt,de lett eredménye.5 hónaptól tornára jártunk hetente,most 1 éves,pár hete nem kell járnunk már.Ha tudod irass fel neki gyógytornát,meglátod szépen helyre fog jönni!Ne félj,nem lesz semmi baj,csak sokat kell tornáztatni.
szia
hogy mi az oka?nekem sok mindent mondtak:enyhe oxigénhiány(ezt nem hittem el, és a mai napig nem hiszem, mert,10/10 lett az apgar nálunk), a végén indították a szülést, mert nem volt vizem, de a burok nem repedt meg így csak nem termelődött valamiért.
Én járok dévényre vele, 3 hónaposan sem tudta emelni a fejét, hiába is tettem hasra.Nálunk le van tapadva a lapocka,a mellizmai is,még a játékokat sem tudja rendesen megfogni, mert nagyon be vannak hajlítva az ujjacskái.
DE ha nektek azt mondták, h rendben lesz akkor biztos úgy is lesz!! az én házi dokim is mondta,h csak 1 hónapig kell a torna, de ha nem vinném akkor most még sehol sem tartanánk, most járunk egy hónapnál kicsit régebb óta, de van, h megy valami aztán mintha megint elfelejtené, ezért én még viszem.Ez amúgy önköltséges, van a központi dévény amit támogat a tb, de nehéz és hosszú bejutni,és akkor sem ingyenes.A sima gyógytornáról nem tudok semmit.
Amúgy mindent csinál amit a vele egy idősek??
ha igen, akkor pláne ne aggódj!!:)
azt nem tudom, h pontosan mit kell egy 7 hós babának tudnia, de ha aggódsz az nem jó neked sem.Én lehet elvinném még egyszer gyógytornászhoz legfeljebb azt mondja, h minden okés! de csak tényleg akkor ha úgy érzed, h most ezen fogsz agyalni mindig, mert az rosszabb mint egy vizsgálat ami kizárja a bajokat.Ne haragudj, h így leírtam a véleményem, de csak segíteni akarok:)
amúgy már tartja szépen a fejét hason?
szerintem oxigénhiány okozza, akár méhen belüli oxigénhiány akár szülés közben.
Nekem egyértelműen oxigénhiányos volt a babám, mikor burkot repesztettek (ma már tudom)tömény kaki jött belőlem folyamatosan (azt mondta a szülésznő, nem is lenne szabad folynia már)és császár lett belőle, mondta a doki, teljesen kék volt a gyerek és hypoton is. De ettől függetlenül az Apgar 9-es volt, úgyhogy ennél enyhébb esetben lehet 10-es függetlenül az oxigénhiánytól.
De nálunk semmi nem lett belőle. A nyaka volt gyengébb, ültetgettem egy ideig és rendbe jött, semmiben nincs/nem volt lemaradva.
Egyébként ismerősőm úgy szülte meg természetes úton a gyerekét (és ő versenynek érezte, az ő gyereke csak különb lehet, mint az enyém, hiszen az enyém fogadott dokinál császáros lett, bezzeg az övé ügyeletesnél természetes úton született és mindig ezt vágta a fejemhez, hogyan hasonlíthatom a császáros gyereket az övéhez, aki természetes úton született), és nem hitte el sajnos,hogy probléma van, nem csinált semmit és mire dokihoz került nagy baj lett. 2 évesen még nem indult el önállóan.
Most 5 éves, a járása rendezetlen, beszéde érthetetlen- 2 gyógytornászhoz járnak, 2 helyre logopédiára-most mondták készüljenek diszlexiás és diszgráfiás és tanulási nehézségei lesznek agyereknek. Egyébként most lett csak szobatiszta is.
És nekem meggyőződésem, ha 6-7 hónaposan, amikor egyértelműen látszott már, hogy valahogy megakadt, elviszi Dévényeshez, ma egy tökéletesen egészséges gyereke van. Mert egyébként nagyon okos, értelmes és ügyes a kisfiú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!