Mindenkinél simán ment (megy) ba hozzátáplálás? Bárkivel beszélek, mindenki babája nyitotta a száját, hú de szerette ezt meg azt.
Persze, meg már 5 hónaposan beszél, 4 hónaposan megy...
Nem kell felülni mindennek, amiket az anyukák a saját gyerekekről mondanak, sajnos sokan szeretnek túlozni.
4 gyerekem van, tehát láttam már gyereket közelről:D
Az egyik ezt szerette, a másik meg más ízeket. De azért az első próbálkozások nem úgy néztek ki, hogy "csak úgy nyelte"... Pl. a legkisebbel 8 hónapos korára értünk odáig, hogy először evett meg 1 bébiételnyi adagot gyümölcsből... 6 hónaposan kezdtük. Mondjuk, eszembe nem jutott, hogy ez gond lenne, hisz jól szopott, elfogadta a szilárd ételt is, de mindenből csak keveset. Nins ebben tragédia. Amikor megérnek rá, elkezdenek többet elfogadni ebből is.
Ja. :o)
Egyik gyerekem pl 6 hónapostól 7,5 hónaposig 1x nyitotta, aztán ahogy hozzáért a kanál a szájához, már csukta is. Mármint hogy nem kellett neki... :o)
Szerencsére nem az első gyerekem volt, így nem aggódtam. "Majd eszik a gyerek, ha éhes". :o)
Ez tényleg így van. Ma ő a legjobb evő gyerekem, és a legkevésbé válogatós. Megérte kivárni. :D
Persze! Nekem is minden simán ment, annyira szeret enni, annyira szerette a kanalazást eleinte, hogy ma már ő főzi magának a főzeléket ebédre. 7 hónapos.
:-)
Pl ő nem eszi meg magában a dolgokat, CSAK és kizárólag vegyítve. Burgonya, bab,cékla,borsó stb, mindent egyben. Külön külön rámköpi:-)
Az utcánkabn is van egy bezzeganyuka bezzeg gyerekkel,egyidősek, persze az övének még csak előke sem kellett, mert az első perctől úgy kanalazik mint egy felnőtt, nem csorog, nem köpköd, nem csinál semmit csak eszik. Régen beszéltem velük,de gondolom mára már késsel villával nyomja a kislegény:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!