Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem engedi, hogy mossam a fogát?

Nem engedi, hogy mossam a fogát?

Figyelt kérdés

14 hónapos elmúlt a lányom, 8 hónapos kora óta mossuk a fogait. Most viszont egy hete, bekapja rág a fogkefén kettőt és ennyi. Nem engedi,hogy kicsit is megmossam neki.

Mi csináljak, van valami tippetek? Nem akarom,hogy idő előtt tönkre menjenek a fogai

2012. jan. 25. 15:00
 1/7 anonim ***** válasza:
63%

Bizony a fogmosás nem akart kérdése kell és késsz.

Mi aze lejétöl azt csináltuk, hogy én megmosoms neki ahogy tudom, majd míg én is fogat mosok, addig ö rágcsálja a fogkefét. így szeret fogatmosni.

2012. jan. 25. 15:07
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia!nálunk az vált be, h az én fogkefém az én számban és amíg megpróbálja az enyémet kirángatni, készségesen tátja a száját, h az övéit megsikáljam.Ha végeztünk, odaadom neki a sajátját, és azt rágcsálja kicsit. Még jobban hagyná, ha a férjem mosná neki, miközben én mosom a sajátomat (tehát mutatom), de ez sokszor nem kivitelezhető.
2012. jan. 25. 15:15
 3/7 anonim ***** válasza:
66%

Nálunk is pont úgy volt, ahogy az első is írta. Viszont pár hónapja nem hajlandó mellémállni a csaphoz. Egyelőre ezt nem erőltetem, hátha rákap majd magától újra.

Viszont az esti fürdésnél muszáj. Ha tetszik, ha nem. Ha ordít, ordít, kell és pont. Eleinte könnyen ment, de ahogy egyre több foga lett, és már hátul is jobban kellett mosni, azóta nyűgösebb a dolog. Volt egy időszaka, h tényleg végig ordította azt az 1percet. Nem volt mit tenni, bele kellett tuszkolni a szájába. Mindig hozzátettem, h "nagyra nyisd a szád! ááááá", és ma már gyönyörűen kinyitja, hagyja, h valamennyire átmossuk, de a vége sokszor még most is hiszti. Előbb-utóbb majdcsak rájön, h sírás nélkül hamarabb szabadul.

2012. jan. 25. 15:17
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ja, fogkrémet használtok? Amikor elkezdődött a nagyon hisztizés, mi akkor kezdtük használni. Eleinte tökre tetszett neki, simán nyitotta hozzá a száját, de nem tartott túl sokáig a csoda. 1-2hét után rájött, h attól h édes, mi még ugyanúgy sikáljuk. Talán nálatok jobban bejön.
2012. jan. 25. 15:22
 5/7 A kérdező kommentje:

HAsználunk fogkrémet!

Már próbáltuk úgy is,hogy én si mosom a fogam, reggel még be be válik, de este... Hát makrancos a kishölgy nagyon.

2012. jan. 25. 15:24
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
A lányom már 20 hónapos, és a fenti módszereket mi is próbáltuk, kivéve az "akkor is megmosom, ha ordítasz" dolgot. Úgy vettem észre akkor nyűgösebb kicsit, ha valamelyik foga éppen jön, gondolom ott érzékenyebb és nem túl kellemes a fogkefe érintése. Amúgy nálunk egyetlen dolog jött be igazán, mégpedig, hogy leguggolok mellé, erre ő elkezd elbújni, meg hisztizni a fogkefe láttán, én meg elkezdem elterelni a figyelmét, ilyesmivel: Meséld már el anyának mekkora hóembert építettél? Erre rám néz, ekkor már el tudom kezdeni a fogmosást és innentől kezdve folyamatosan beszélek: Láttam én is a hóembered, nagy kalap van a fején, igen és a hóemberek is mosnak fogat, ezt tudtad? Kivel játszottál ma a legtöbbet?stb. stb. Addig amíg kész nem leszünk. Próbáld ki, a lényeg, hogy eltereld a figyelmét a fogmosásról.
2012. jan. 30. 13:25
 7/7 anonim ***** válasza:

Nálunk az vált be, hogy előbb engedem neki rágcsálni egy kicsit és utána ő is engedi, hogy mossam. Amíg csak 1 gyerekem volt aki viszonylag rendesen engedte, hogy megmossam a fogát addig nekem az volt az elvem, hogy olyan nincs, hogy trükközés, megmosom aztán kész, ha akarja ha nem.

De a kicsi egészen más és mivel nem akarom, hogy sokként élje meg a fogmosást így trükközök, nekünk ez a trükk beválni látszik. Hátha a felsoroltak közül nektek is bejön valamelyik :)

2012. jan. 30. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!