Hogy mossam másféléves fiam fogát? Nem engedi? Mindig ö akarja csinálni, de nem tudja ugy min én, mit tegyek? Mert cirkuszol, és nemnyitja ki a száját
Az én gyerekem sem engedte, de nem hagytam annyiban, mert az ő érdekében meg kell csinálni ezt a számára kellemetlen dolgot. Lefogtam a fejét, kifeszítettem a száját és megkeféztem gyorsan a fogacskáit. Ezek után, ha már meglátta, hogy készítem a fogkefét, már futott volna világnak :-(( De mindig gyors voltam, gyengéd, próbáltam nem okozni neki fájdalmat. Nem mondhatnám, hogy az alaposságra törekedtem. Kb. 1-2 hét után már rendesen beletörődött, hogy nincs menekvés és nagyon szépen közreműködött. Mostmár engedi, hogy szépen kis körkörös mozdulatokkal megmossam neki, aztán megkapja ő is a fogkefét és csinálhatja maga.
Először, mikor még ellenállt és odaadtam neki a végén, hogy gyakorolhasson, mindig eldobta jó messzire, olyan ideges volt :-)) Mostmár játszik vele és szépen gyakorolja! Szerintem ne add fel te sem! Ez az ő érdeke, túl kell lenni rajta és kész!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!