Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mivel mossam a fogát, ha nem...

Mivel mossam a fogát, ha nem engedi, hogy a fogkefét a szájába tegyem?

Figyelt kérdés
2010. aug. 27. 21:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Mennyi idős? Nekem fogorvos mondta, hogy legalaposabban az ujjra tekert gézzel lehet megtisztítani a baba fogát amíg nem tud érdemben közreműködni, mert így biztosabban körbe lehet súrolni. Ha már nagyobb és "illő" lenne a fogkefe, akkor mossatok együtt. Mutasd meg, hogy te is, apa is, a barátai is mind fogkefével mosnak fogat. Nálunk volt olyan, hogy a fürdőkacsájának, békának is meg kellett mosni a fogát! Most lesz 2 éves, már próbálkozik egyedül fogkefézni, de azért leginkább én csinálom neki. Viszont már ügyesen kinyitja nagyra a száját és hagyja, hogy sikáljam.
2010. aug. 27. 21:08
 2/4 A kérdező kommentje:
17 hónapos. Néha mossa egyedül, vagyis inkább rágcsálja fürdés közben. Vettem neki rá fogkrémet, hátha jobban elfogadja, de azt is utálja:(
2010. aug. 27. 21:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Na, akkor kezet foghatunk. Az én kislányom is 17 hónapos, és egyszerűen utál fogat mosni,minden egyes fogmosás ordítással jár. Hiába próbáltam már mindent, egyszerűen utálja. Attól félek,hogy megutáltatom vele egy életre, nem tudom mi lehetne a megoldás. Bocsi hogy nem tudtam segíteni.:-)
2010. aug. 27. 22:07
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia, nekünk 4,5 hósan bíjtak ki az első fogak, most 11 hós és már 12 van, két rágó is. 6 hós kora óta tanítom fogat mosni, persze inkább csak arra, hogy este fogmosás van. Már este, mikor megyünk fürdeni, szalad a fogkeféért (mióta jár) és rágcsálja. De gézdarabbal... hm, azt sosem hagyta. Inkább kivárom, hátha megtanulja. Az orrát is tudja már kicsit fújni, remélem, addig nem lesz baja a fogának...
2010. aug. 28. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!