A ti párotok hogy beszél a babátokról? A nevét mondja vagy valami mást?
Figyelt kérdés
Az enyém mindig azt mondja, hogy a gyerek. Még ha nekem szól, hogy pl vigyem át a gyereket a másik szobába akkor is. Én nem használom ezt a kifejezést, mert túl durva számomra. Inkább a nevét mondom vagy babám, vagy ilyesmi. Eléggé zavar, hogy gyerekezi :( Beszéltem is már vele erről, de nem tudja miért mondja ezt.2012. jan. 25. 07:34
11/17 anonim válasza:
szia!9 hónapos a fiunk de születése óta egyszer sem szólította a nevén:)mindig azt mondja a kisfiú:)vagy pedig "kicsi én" nagyon hasonlít rá:) engem nem zavar egyik sem az általad említett "gyerek" szó lehet hogy zavarna...
12/17 anonim válasza:
Nálunk vagy Sárának, vagy Tündérnak hívja születése óta
13/17 anonim válasza:
Az én párom leggyakrabban a "lány"kifejezést zavarja.Pl :-Fektesd le a lányt! :)
Ha valaki másnak beszél róla akkor ritkán mondja, hogy :"a lányom", de inkább azt, hogy "Fruzsi".
A gyerket magát Fruzsinak szólítja, viszont ha összekülönbözünk valamin a lányunk miatt akkor "gyerek".Pl:-Pelenka is kell a gyereknek, nem csak játék!:)
13 hós lesz a lányunk
14/17 anonim válasza:
Bocsánat, leggyakrabban a "lány" kifejezést HASZNÁLJA, nem zavarja :)
Egyébként ez egyikünket sem zavarja, mert változatos és itt így szokás :)
Utolsó voltam :)
15/17 anonim válasza:
Én is szoktam mondani,hogy gyerek. Férjem is gyerekezi,miért lenne ez durva? Van persze beceneve is,azt is mondjuk rá. De végülis gyerek,nem?
16/17 A kérdező kommentje:
A miénk még baba :) De amúgy azért zavar engem, mert olyan személytelen. Másoktól nem zavar, dehát csak ő az apja :)
2012. jan. 25. 19:22
17/17 anonim válasza:
Szituációtól függ,ha csak egymás közt beszélünk róla,akkor vagy a nevét mondjuk (Pl-kell pelenka is Milánnak) vagy szoktuk mindketten mondani azt is,hogy gyerek,bár ezt már ritkán,vagy viccesen azt mondjuk egymásnak,hogy a fiad,főleg,ha valami rosszaságot csinált,vagy épp valami olyat,ami büszkeségre ad okot,(pl képzeld,a fiad ma egyedül ette meg az ebédet segítség nélkül).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!