Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől nem volt egyáltalán tejem?

Mitől nem volt egyáltalán tejem?

Figyelt kérdés
Már 16 hós a kisfiam, és egyáltalán nem volt tejem, mikor megszületett. Tejbelövellés sem volt, hiába masszíroztam, próbáltam szívni, még csak az előtejig sem jutottam. Nemsokára tesót szeretnénk, és örülnék, ha szoptathatnám. Mitől lehetett ez? Egészséges vagyok, a mellemben sem gátolná semmi a folyamatot. Szerintetek lehetett, pszichológiai alapon? Mert egyáltalán nem készültem a szoptatásra, úgy gondoltam, a világ legtermészetesebb dolga, biztos kialakul magától, majd ráérzek. Tehát egy könyvet sem olvastam róla. Aztán jöttek a problémák, pl nem kiálló a mellbimbóm, a baba nem tudta bekapni. Na meg fogást sem találtam, sehogy se volt kényelmes a picit is tartani, és közben a mellemet, hogy ne torlaszolja el az orrát, kapjon levegőt. Kicsim is sírt, éhes volt, ideges, nem értette az egészet, és mikor megkapta az első tápszert, onnantól lusta lett cicivel próbálkozni. Én béna voltam és ideges, ő meg lusta...innentől nem csodálom, hogy mi lett a vége, de azt nem értem, miért nem volt tejem? Lehet szoros melltartótól, mert én majdnem végig push up-ot hordtam terhesség alatt. Vagy annyira elfáradtam a szülésben és a pici körüli teendőkben, hogy erre már nem volt energiája a testemnek?
2012. jan. 24. 16:37
 1/9 anonim ***** válasza:
Én is igy jártam pontosan igy... :(
2012. jan. 24. 16:43
 2/9 A kérdező kommentje:
Kedves válaszoló? Te rájöttél az okára? Vagy te is várod akkor a válaszokat?:)
2012. jan. 24. 16:48
 3/9 anonim ***** válasza:
idegeskedés..... Mi épitkeztünk terhességem alatt idöm nem volt ezen elfilozni hogy szülés szpotatás. aztan egy hét pihenö szülés ... nem jártam utánna nagyon sok dolog után de ezt bepotoltam felvértezve várom hogy egy ujab jövevény jöjjön s mostmár tudom mit kell kellene csinalnom
2012. jan. 24. 16:52
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem szabad idegeskedni

Szoptatos teát inni az utolso hónatolkezdve

nem óramű pontosságal kell szoptatni

Csak is igény szerint fogom szoptatni

Mellszivot fogok használni

Homeos terméket fgook szedni

Sok sok folyadékot fogok inni

csak a gyerekeimmel fogok foglakozni az elsö hat hétbe utánna jöhet a takaritás és egyébb dolgo addig nem érdekel meg lesz csinalva majd

2012. jan. 24. 16:54
 5/9 anonim ***** válasza:

Szoptataási tanácsadot fogok felhivni

nyugaomba vonulá szoptatás ideje alatt

2012. jan. 24. 16:55
 6/9 anonim ***** válasza:

A tejbelövelés van akinek magától (a méhlepény levállása után), van akinek a szoptatástól indul be. De általában ha a baba nem szív, akkor ha van is tejbelövelés, hamar elapad. Ha nem kiálló a mellbimbód, és a baba nem tudta bekapni, az lehet az oka a kudarcnak. Próbáld meg a bimbókiemelőt.

Természetesen lehet, hogy a második babádat tudod majd szoptatni, mert van amelyik baba lustább, van amelyik ügyesebb. Nekem a lányom úgy szívta a tejet, szó szerint behorpadt a feje tőle, a fiam meg kb. 2 perc után elaludt a cicin. A kényelmes pózt is elég nehéz elsőre megtalálni. Én pl. ülve egyáltalán nem tudtam szoptatni, mert nagyon fájt a gátsebem. Szerencsére a fekve szoptatás eléggé bejött nálunk, de kis mellű nőknek állítólag nem megy, mert nem éri el a baba a cicit. Esetleg ha melléd fekteted, és teszel alá egy párnát? Próbálgasd egy játék babával, hogy hogyan kényelmes.

2012. jan. 24. 16:59
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is ugyanígy voltam nem volt semmi tejem.Az én kislányom szívta volna de nem volt mit.Én szerettem volna szoptatni ez volt bennem a terhességem alatt is,mégse sikerült.Mikor még terhes voltam kérdeztem a védőnőmet lehet e inni valamilyen teát hogy legyen tejem de ő azt mondta hogy amíg meg nem születik a baba addig nem,pedig lehet hogy jó lett volna.
2012. jan. 24. 17:36
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Terhesen még én sem ittam tejserkentő teát, szülés után viszont vödörszám, mégse segített. Bár a dokim azt mondta, igazából ezekben a teákban nincs semmi tejserkentő, csak a folyadék szempontjából fontos, meg placebó hatású.
2012. jan. 24. 18:31
 9/9 anonim ***** válasza:

nekem sem volt, 2x sem....:((((

kisfiamnál 3 éve egyáltalán nem volt, akkor annak tudtam be, hogy intenzívre került, ideges voltam stb.

most a lányomnál egy fokkal jobb, de tápszer is kell neki.

nekem sem volt sose, kemény cici, meg fájó, stb., nem éreztem a tejbelövellést sem.:(

most egy hónapos, reggel és este kap csak tiszta anyatejet, ennyit bírok lefejni, pedig literszám iszom a szopis teát, és cicire is rakom a lányom, mégsincs több tejem.

ez van, már nem stresszelek rajta, a fiam csak tápszeres baba volt, 3 éves egészséges kisfiú, nem beteges egyáltalán, szerintem ez genetika is.

2012. jan. 25. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!