Normális, hogy 2hónapos kislányomnak 2hetes kora óta folyik az óra és állandoan orrszívozni kell neki?
Volt annak olyan is, meg is magyarázták, hogy miért volt sűrű, de nem érdekelt, így nem maradt meg bennem.
Csak eszembe jutott, hogy valami ritka dolog is lehet.
Egyébként nekem egyik gyerekem orra sem folyt sem újszülött korában, sem azóta.
Szia!
Nálunk is ez van,4,5 hónapos a kislányom. 4 hónapja szinte minden este és reggel- volt 1-1 hét szünet - szívjuk az orrát.
Mondanám,hogy igaza lehet az egyik Válaszadónak aki azt írta,hogy lehet azért van,mert hozzá szokott az orrnyálkahártyája,de a legnagyobb lányunk (4 éves-lassan 5) is ősz óta fújja az orrát! A középsőnek is állandóan tele van! Ha találgatni akarnák,akkor azt mondanám,hogy allergia- porra ... ami nálunk elő fordul,mert egy magam nem birkózom meg még a portörléssel is-csak rendkívül ritkán!
Üdv:3 lányos
Na először is nyugodjon meg mindenki, főleg te, kedves kérdező! Az én kisfiamnál ugyanez volt a helyzet, volt is pánik nálunk is! NEm hittem volna, de nagyon egyszerű volt a megoldás! A piciknél még nem zár olyan jól a garat, ahogyan később majd fog! Ez természetes dolog, van akinél erőteljesebb, van akinél nincs is ilyen tünet. Az orvosunk végül megállapította, hogy a tej az, amitől tele van az orra a kisfiamnak folyton, írt fel neki sűrűbb (bukós) tápszert, és megszűnt a probléma. Mivel a tejcsinek, ami visszajött, egy része az orrában kötött ki, sűrű, fehéres váladékot idézve elő.
Konzultálj a gyermekorvossal, hátha nálatok is ez a gond!
Nálunk is ugyan ez volt. 2 hós korától egészen kb. 4 hós koráig minden nap többször szívtam az orrát, mert állandóan folyt neki.
A doki azt ajánlotta, hogy döntesem meg a kiságyat, mert a szopi után ugye vízszintesen lettem aludni, és a kis gyomrából visszafolyt a tejci.
Hát nem nagyon hittem neki, mert én nem tejet, hanem taknyot szívtam ki az orrából.
Aztán elkezdtem megemelni a fejénél a kiságy lábát, és egy-két hónap alatt elmúlt.
Anno én is feltettem ezt a kérdést, és azt mondták, azért, mert állandóan szívom, így tönkreteszem a nyálkahártyáját, és ezért termeli újra a cuccot.
Hát nem tette tönkre a nyálkahártyáját, jól tettem, hogy kiszívtam, és aztán szép lassan elmúlt.
Sokat sírt, mert nem kapott levegőt szopi közben, ezért én 4-5 óránként szívtam neki.
A mi dokink azt mondta, hogy az orrszívózással azért nem tudom tönkretenni a nyálkahártyát.
Úgy látszik vannak babák, akik erre hajlamosabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!