Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan tudnék segíteni 6...

Hogyan tudnék segíteni 6 hetes kisfiamnak?

Figyelt kérdés
A kisbabám nagyon jó evő, de sajnos tápszert kap. Eddig 2-3 este fordult elő, hogy fájt a hasa, akkor adtam Neki erre való teákat. A védőnőm azt tanácsolta, hogy álljak le a teákkal, ne szoktassam rá. Pont betöltötte ekkor az 1 hónapot és azután Angolvizet kezdtem adni. Azóta nem fáj a hasa, viszont az történik, hogy éjszaka kb. hajnali 1-kor arra ébredek, hogy nyöszörög, erölködik, de soha nem sír és nem is éhes, éjjel már nem szokott enni. Néha sikerül egy picikét pukendrolloznia, de az nem elég. Így már az angolvizet sem adom Neki, viszont az éjszakák nem változtak. Sajnos egész éjjel nem alszunk, mert Ő mocorog, erölködik, láthatóan kellemetlenül érzi magát, én pedig magam mellé veszem és simogatom a pocakját.Szoktam oldalra fordítani, hason is próbáltam (azt nagyon nem viseli)... Nem tudom már mit próbáljak :-(
2012. jan. 24. 08:18
1 2
 11/12 Babó84 válasza:

Kedves Kérdező!

Érdeklődni szeretnék, hogy végül megoldódott-e a problémátok, és ha igen, hogyan? Ti már átéltétek ezt, és tanácsot szeretnék kérni! Sajnos az én kisfiam is ugyanezt csinálja esténként, mint a tiéd csinálta. Mi is most töltöttük a 6 hetet, de már régóta fennáll a problémánk. Tegnap este szinte semmit sem aludtunk emiatt, és a kisfiam is nagyon elfáradt már mire abbamarad az egész. És akkor már azért nem tudott aludni, mert már tisztára beleloholta magát dolgokba. A tiéd is gyorsan evett és sok levegőt nyelt mellé? Sokat pukizott amúgy? Milyen tápszert ettetek anno, mi Milumil Optima 1-et eszünk, arra is gondoltam, hogy azzal van a gond, mivel nagyon habosodik. Köszönöm előre is válaszod, és ne haragudj, hogy zargatlak! :)

Mariann

2013. júl. 24. 12:28
 12/12 A kérdező kommentje:

Kedves Mariann,

Az angolvíztől a babám sokkal nyugtalanabb lett sajnos. Úgy éreztem, hogy pukizni akar, de valahol elakad a kis pocakjában és a levegő gyötri. Végül az angol vizet is abbahagytam, helyette

1.) Cumisüveget váltottunk, a tommy tippee -nek van egy colic- hasfájós pocakra való üvege, az nagyon bevált nekünk

2.) körkörös mozdulatokkal simogattam a pocakját, amikor nyűgös volt, illetve zenét raktam be, amely elterelte a figyelmét és szerintem a simogatás megnyugtatta, elálmosodott.

Az angol víz nálunk így nem vált be sajnos, jobb volt abbahagyni, mert a benne lévő köménymag puffasztotta a kisfiam hasát. Megfogadva a védőnőm tanácsát teát sem adtam Neki (pl. Mecsek) csak egyszer, ez azért volt jó, mert most hogy 19 hónapos csak vizet iszik, talán mostanában adtam Neki teát, de már igazából a víz amit szomjoltónak használ, semmi cukros lé.

Nekünk egyébként úgy érzem, hogy szerencsénk volt, mert tényleg csak pár, maximum 3 hétig tartott az egész hasfájós korszak. (Nem tudom, hogy általában meddig tart)

A kisfiam is a milumil ha optima start tápszert kapta, igaz, hogy habzott, de szerette nagyon az ízét. Emellett igen, habzsolt, azaz próbált, mert sajnos még cumisüvegből sem tudott jól szopizni, nem állt rá a szája.

Aztán egyik napról a másikra helyreállt a dolog, elmúlt a hasfájás és megtanult cumizni :-)

Szerintem Nálatok is így lesz, remélem, hogy hamar el múlik a babád hasfájása és remélem, hogy tudtam segíteni.

Üdvözlettel,

Hajni

2013. júl. 24. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!