Hogyan tudnék segíteni 6 hetes kisfiamnak?
Kedves Kérdező!
Érdeklődni szeretnék, hogy végül megoldódott-e a problémátok, és ha igen, hogyan? Ti már átéltétek ezt, és tanácsot szeretnék kérni! Sajnos az én kisfiam is ugyanezt csinálja esténként, mint a tiéd csinálta. Mi is most töltöttük a 6 hetet, de már régóta fennáll a problémánk. Tegnap este szinte semmit sem aludtunk emiatt, és a kisfiam is nagyon elfáradt már mire abbamarad az egész. És akkor már azért nem tudott aludni, mert már tisztára beleloholta magát dolgokba. A tiéd is gyorsan evett és sok levegőt nyelt mellé? Sokat pukizott amúgy? Milyen tápszert ettetek anno, mi Milumil Optima 1-et eszünk, arra is gondoltam, hogy azzal van a gond, mivel nagyon habosodik. Köszönöm előre is válaszod, és ne haragudj, hogy zargatlak! :)
Mariann
Kedves Mariann,
Az angolvíztől a babám sokkal nyugtalanabb lett sajnos. Úgy éreztem, hogy pukizni akar, de valahol elakad a kis pocakjában és a levegő gyötri. Végül az angol vizet is abbahagytam, helyette
1.) Cumisüveget váltottunk, a tommy tippee -nek van egy colic- hasfájós pocakra való üvege, az nagyon bevált nekünk
2.) körkörös mozdulatokkal simogattam a pocakját, amikor nyűgös volt, illetve zenét raktam be, amely elterelte a figyelmét és szerintem a simogatás megnyugtatta, elálmosodott.
Az angol víz nálunk így nem vált be sajnos, jobb volt abbahagyni, mert a benne lévő köménymag puffasztotta a kisfiam hasát. Megfogadva a védőnőm tanácsát teát sem adtam Neki (pl. Mecsek) csak egyszer, ez azért volt jó, mert most hogy 19 hónapos csak vizet iszik, talán mostanában adtam Neki teát, de már igazából a víz amit szomjoltónak használ, semmi cukros lé.
Nekünk egyébként úgy érzem, hogy szerencsénk volt, mert tényleg csak pár, maximum 3 hétig tartott az egész hasfájós korszak. (Nem tudom, hogy általában meddig tart)
A kisfiam is a milumil ha optima start tápszert kapta, igaz, hogy habzott, de szerette nagyon az ízét. Emellett igen, habzsolt, azaz próbált, mert sajnos még cumisüvegből sem tudott jól szopizni, nem állt rá a szája.
Aztán egyik napról a másikra helyreállt a dolog, elmúlt a hasfájás és megtanult cumizni :-)
Szerintem Nálatok is így lesz, remélem, hogy hamar el múlik a babád hasfájása és remélem, hogy tudtam segíteni.
Üdvözlettel,
Hajni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!