Hogyan tudnék segíteni 6 hetes kisfiamnak?
Nekem bevált az angol víz! Kisfiam 7 hetes, de nála szépen jön a puki.
Van,hogy ő is nyöszörög egy kicsit éjjel, ettől nem kell megijedni. Ha nem sír fel, akkor nincs gond.
Meddig adtad neki a vizet?
Az enyém csak tápszert kap!
Köszönöm a válaszokat. Igen, azt elfelejtettem írni, hogy babamasszázst is szoktam alkalmazni, amelyhez a pocakmasszázs is hozzátartozik, bár igaz, hogy nem minden nap, de egy héten egyszer mindenképpen.
Az angolvizet kb. 4 napig adtam Neki, gondolod, hogy tovább kellett volna? mert épp azért hagytam abba,mert megjelentek az éjszakai nyöszörgések.
Ha csak nyöszörög,akkor ne vedd magad mellé és éjjel ne simogasd. Később nem fog egyedül aludni az ágyában.
Nálunk a köménymagos vagy az ánizs tea vált be. Próbáld meg,akkor is,ha a védőnő nem tanácsolta. Ettől nem fog rászokni a teákra.
Nappal pedig a tornáztatás is sokat segít.
Milyen gyakran van széklete?
A szélcsövet próbáltad már? Vagy a hőmérőzést?
Milyen tápszert kap? Lehet, hogy azt nem bírja. A tápszeres babák ritkábban hasfájósok, mint az anyatejesek, legalábbis a mi doktornénink ezt mondta.
Még etetés előtt adhatsz neki Infacolt, az én lányomnak az vált be, a barátnőm kisfiának viszont az Espumisan csepp.
2. vagyok!
Én még nem hagytam volna abba a helyedbe a vizet. Mi 5 napja adjuk és tegnap láttam igazán, hogy hatásos. Egész nap durrantgatott és nem is nagyon sírt.
Ráadásul ismét van széklete, mert pár napig nem volt. Most már napi egyszer biztos van, ami tápszeres babánál jó.
Hőmérőzni is meg lehet, csak ne sokszor, mert hozzászokhat és utána csak úgy tud kakilni!
Ez a "hőmérőzéshez hozzászokik" nem minden babánál igaz.
Sajnos nekünk napi szinten többször kellett, mire rátaláltunk a szélcsőre, és nem szokott rá a lányunk. Pedig 3 hétig csak ezzel ment a nagy dolog neki, sőt, még a puki is.
Én őszíntén szólva kezdetektől teáztatom a kislányom, a védőnő tanácsa ellenére. Szerintem eleve szükségük van folyadékra (bár erről nagyon megoszlanak a vélemények) főleg tápszeres babáknak és a vizet egyenlőre nem hajlandó meginni (gondolom ez azért is lehet mert a kórházban cukros vízzel itatták őket így ami nem édes legalább egy picit az nem kell neki).
A babateák sokmindenkinek bejönnek, nekünk nagyon nem váltak be, a köménytől még jobban fájt a hasa, mert nagyon felfújta. Sokan esküsznek espumisan-ra vagy infacol-ra, nálunk ez sem vált be (bár gondolom minden babának más használ).
Nálunk ami nagyon bevált, az a Biogaia csepp. Ez egy teljesen egyszerű probiotikum (aminek valami olaj a vivőanyaga), ami helyreteszi a babák bélflóráját. De ennek hosszú távon lesz hatása, kb egy hónap... és elég drága is... de nekünk nagyon bevált, már egyáltalán nem hasfájós a kislányom (két hónapos), és a kaki is beállt nála (mert ezzel is voltak gondjaink). És babatea helyett, csipkebogyó teát kap (csipkebogyóhúst áztatok neki- mert ez nyugtat és tele van C-vitaminnal)- ezt akár cukor nélkül is elfogadja.
Szerintem ha nem sír, hanem csak nyöszörög ne vedd magad mellé babádat... tudom, hogy nehéz de nagyon meg fogja szokni, hogy nem alszik egyedül. És abban biztos vagy hogy mindíg fáj a hasa ha nyöszörög? Mert az én kislányom nagyon nyugtalanul alszik néha... nyöszörög, sőt néha még fel is sír álmában, de semmi baja mert aztán alszik tovább ...
Remélem hamar jobban lesztek, tudom milyen vacak ha látod, hogy szenved a babád és nem igazán tudsz neki segíteni, mi is próbálkoztunk rengeteg dologgal mire végre megtaláltuk a megoldást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!