Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha már eszik 60-70g répapürét...

Ha már eszik 60-70g répapürét vagy mást, kiválthatok egy étkezést?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kiváncsi, hogy mi az a határ ahol már kiválthatom a délelőtti vagy délutáni étkezést. Nem szeretném tömni a gyerekemet. PL. ma 1kor ebédelt aztán 2 kor kapott répát amit megevett és 6kor evett ismét, addig nem akart hallani sem a tejporrol. Betöltötte már a 4 hónapot nem korai még a kiváltás? Vagy csak kóstoltassak és ne adjak nagyobb mennyiséget?
2012. jan. 23. 18:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom 4 hónaposan még nem kellene kiváltani az étkezést. Főleg amíg meg nem ismer többféle ízt. 1-2 hónapig még csak kóstoltasd.

Amúgy ha a bébiételeket nézzük, a legkisebb 120gramm azt hiszem, tehát az egy étkezésnyi egy 4 hónapos babának. Természetesen minden babának mások az igényei.

2012. jan. 23. 18:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Én is akkor kezdtem,mikor a babám 4 hónapos volt, de 6 hóig nem váltottam ki étkezést. A 60-70 gr meg szerintem nagyon kevés, kb. 200 gr vált ki egy etetést.

Én a helyedben maradnék a kóstoltatásnál.

2012. jan. 23. 18:11
 3/7 anonim ***** válasza:
0%

Kisbabát nem lehet tömni! Csak annyit eszik,amennyi jól esik neki.

4 hósan már elkezdheted a kiváltást. Minél előbb szokja meg az ízeket,annál kevesebb gondod lesz az étkezésével később.

Valamelyik délelőtti vagy déli étkezéskor kapja azt,amivel kiválthatsz egy étkezést. Ne naponta többször. Ha már ez megy,(1-2 hét),akkor kezdhetsz másik étkezést kiváltani.

2012. jan. 23. 18:14
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, értem, csak az a gond hogy amikor megeszik 60 ml pürét akkor sokkal kevesebb tejport iszik és félek, hogy fogyni fog.
2012. jan. 23. 18:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Úgy csináld, hogy adsz neki tápszert és közvetlenül utána adod a zöldséget/gyümölcsöt. Ne 1-2 óra múlva. Ha meg majd a későbbiekben kiváltani szeretnéd, akkor előbb a püré és közvetlenül utána a tápszer. Ha már nem kér tápszert akkor ki van váltva az étkezés. Egy 4 hónapos babának meg a legfőbb tápláléka az anyatej/tápszer, tehát semmi szükség arra, hogy siess a kiváltással.
2012. jan. 23. 18:45
 6/7 A kérdező kommentje:
De mennyi tápszert adjak? Most 120ml eszik ami nem sok, sőt....adjak csak 100ml és a többi legyen a püré?
2012. jan. 23. 18:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Annyit amennyit eddig is. A kóstoltatásnak az a lényege, hogy ugyanúgy eszik mellette tápszert, csak ismerkedik közben az új ízekkel.
2012. jan. 23. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!