Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Etetőszékben eszik a babátok?

Etetőszékben eszik a babátok?

Figyelt kérdés
Érdekelne, ti hogyan etetitek a babátokat. A lányom a kezdetektől nem szereti az etetőszéket. Így néha az ölemben eszik az asztalnál, néha pedig leülök oda, ahol éppen van, és ott eszik.
2012. jan. 23. 16:02
 1/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is így van, lekötni nem akarom és néha rögtön feláll, levest stb. ott adok neki, de például egy banánnal simán ahol van.
2012. jan. 23. 16:06
 2/8 anonim ***** válasza:
etetöszék, asztalnál székbe illetve néha az ágyra teszem és ott adok enni
2012. jan. 23. 16:06
 3/8 anonim ***** válasza:
Etetőszékbe...mikor már nagyobb volt és lázadni tudott meg persze már nagyon jól ülni akkor ilyen szétszedhetőset kapott (asztal és szék..nem tudom mi a neve egyébként) nah úgy élvezte mert saját asztala volt meg minden mint a nagyoknak,de velünk az asztalnál is szépen evett. Én nem etettem őt ölbe csak akkor ha valami családi vagy egyéb kajálásokra voltunk hivatalosak mert azért az etetőszéket még se cipelem magammal. Lassan 3 éves és anyós mindig ölbe veszi és eteti..engem ez bosszant és már többször is össze vesztünk mert nem kell rászoktatni arra,hogy ölbe legyen evés közbe és pláne nem kell etetni miután gyönyörűen eszik magától is.
2012. jan. 23. 16:09
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon jó dolog az etetőszék! Mi rendszeresen használjuk. Ebédnél pl. mikor meglátja, h viszem a tányért az asztalhoz, már mászna is bele. Kapaszkodik felfelé, és emelgeti a lábát. Amikor nem akart megülni benne, akkor mindig belekötöttem jó szorosra. Hát nem sokszor kellett ezt eljátszani.

Ha épp ott etetném ahol van, akkor tuti soha nem enne egyedül. Így is kérdéses, h hány hónapba fog még telni a dolog, mert nem sok érdeklődést mutat a kanál iránt. Kérdés, h a te gyerkőcöd elérte-e már az "önállóan kéne enni" kort. Mert ha igen, akkor én vagy az etetőszékbe, vagy az legalább az asztalhoz, de mindenképpen odaültetném legalább napi egyszer, h szokja.

2012. jan. 23. 16:12
 5/8 anonim ***** válasza:

Mindkét gyerekem szívesen eszik az etetőszékében. Igyekszem amikor csak lehet, családi kajálást csinálni, vagy legalább én együtt eszem velük, így megszokták, hogy az étkezés helye az asztal, a saját székükben kényelmesen is ülnek, így minden rendben van.

Mivel a fiam még csak másfél éves lesz, viszont imád egyedül enni, nem is nagyon etetném máshol, mint az asztalnál, ott a legkönnyebb összetakarítani utána. De még a hároméves lányommal is előfordul, hogy lemorzsál ezt-azt, jobb, ha az asztalnál teszi.

Olykor előfordul, hogy pl. gyümölcsöt, kölesgolyót a saját szobájukban ehetik meg, de ott is van egy kisasztal és két szék, odaülnek, ott esznek. Szeretik.

2012. jan. 23. 17:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem ikreim vannak és kicsi konyhám, így sajnos a két etetőszék felejtős. Az elejétől a hordozóban etetem őket úgy, hogy ülnek benne természetesen. Eddig nekünk így nagyon jó, a későbbieket majd meglátjuk.
2012. jan. 23. 17:33
 7/8 anonim ***** válasza:

Etetőszékben eszik. Mindig, nincs kivétel. Legalábbis itthon. Ha rokonoknál vagyunk, vagy csavargunk, akkor nyilván máshogy oldjuk meg.

De itthon ezt szokta meg. Már tudja, hogy kaja van, amint látja, hogy tolom az etetőszéket. :)

2012. jan. 23. 21:06
 8/8 anonim ***** válasza:

Nekem még csak 4 hónapos de a hozzátáplálást is a pihenőszékében kezdtem el. Igaz olyan etetőszéket néztem ki ami már elvileg 4 hónapos kortól használható mert dönthető, de még hogy kicsi nekem kényelmesebb a pihenőszéke (nem túl magas és nem is alacsony rezgő). Ráadásúl ha engem néz evés közben kimosolyogja a pürét:) Viszont így a tv felé kukucskál. A védőnőm azt tanácsolta hogy semmiképpen se etessem ölben vagy az adott helyen ha kanállal etetem, mert szerinte ha nem szokja meg akkor egy bizonyos ideig szaladgálhatok majd utána minden egyes kanállal.

Erre példát láttam az orvosi rendelőben. Egy kisfiút akartak joghurttal etetni és hát mivel a kisfiú minden másik gyerekhez odarohangált meg a játékaikat nézegette így az anyuka kb a nyakunkban kanalazta a gyerekbe. Azt hogy etetőszékben eszik-e vagy sem otthon viszont nem tudhatom.

Én az a fajta vagyok aki innkább elfogadja az ilyen jellegű tanácsokat és igyekszek is betartani őket. Úgy gondolom felesleges kötekednem vagy megmagyaráznom hogy ,,áá biztos nem úgy van" és okoskodnom neki aztán másképp csinálni, mert nem neki teszek rosszat hanem esetleg magunknak.

Örülnék ha etetőszékben enne majd mire magától próbálkozik. Végülis csak néhány méter mert amerikaikonyhás egybe az étkezővel és egy légtér csak annyi a különbség hogy egy emelvényen van. De a tv is látható lesz ha csak az köti majd le. Anyukámék is beszereznek egy etetőszéket. máshová nagyon nem megyünk. Amikor meg megyünk minidg úgy megyünk hogy indulás előtt evés és kiszámoljuk hányra kell hazaérni. nem is nagyon szeret máshol lenni. Sokkal nyűgösebb és fárasztja. Sajnálom olyankor. Szóval azt hiszem nálunk kicsit kötöttebb lesz ez a dolog.

2012. jan. 24. 06:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!