Akik adtak már fel postán járókát, kérdezhetnék?
Le kell mérni szétszerelt állapotban a járókát, kell szerezni egy akkora dobozt, amibe belefér. Anno egy közeli áruházhoz mentem el, a hátsó bejáratnál hegyekben állnak a dobozok, de kérhetsz is az információnál, biztos tudnak adni. A dobozt majd jól le kell ragasztani vastag ragasztószalaggal. A postán sima standard csomagként adtam fel, de annak is van maximális mérete és súlya, hogy mekkora lehet a doboz. A súlya max 20 kg lehet standard csomagként, 20 kg vagy a mérethatár felett nem standard csomagként lehet feladni. A csomag díját a posta honlapján megtalálod.
Mérete
Belföldi és nemzetközi forgalomban címoldalának legkisebb mérete 120 mm x 175 mm, leghosszabb kiterjedésbeli mérete 2000 mm lehet, illetve a három kiterjedésbeli mérete (hosszúság + szélesség + magasság) nem haladhatja meg a 3000 mm-t.
Ha a csomag három kiterjedésbeli mérete együttesen 2000 mm-nél vagy hosszúsága 750 mm-nél nagyobb, továbbá alakja, természete miatt egyéb küldeménnyel nem
rakható össze, vagy eltérő kezelést kíván (pl. kerékpár, bútor, növény), belföldre csak „nem standard” csomagként adható fel, nemzetközi viszonylatban pedig terjedelmesként, pótdíj ellenében.
Első vagyok. A standard csomag 1115 Ft, a nem standard 1670 Ft. Ennél több csak akkor lehet, ha több a súlya mint 20 kg, de ez kizárva, azt mondtad.
Nekem 1115 Ft-ért vették át, mert a mérete is határon belül volt.
Mérjetek egy pontosat, kellene hozzá a doboz. Szerintem a kisebb összegért is elviszik. Kérheted a nagyobb összeget is a vevőtől és ha olcsóbban viszi a posta, visszautalod neki. Szerintem ez korrekt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!