Elárulná valaki hogy hogy hagyjam el az éjszakai szopizást? Nekem eddig még egyik szoptatott babámnál se sikerült, amíg szopiztak (1 éves korig vagy tovább) addig mindig keltek éjszaka 1-2szer.
Én 27 hónapig szoptattam és az utolsó az éjszakai volt, amit elhagytunk. Az volt a "legfontosabb". Elaludni el is aludt, de ha éjjel megébredt, csak a cici volt, amivel visszaaludt pillanatok alatt, más semmi nem használt. Viszont azt volt már a legyorsabb is elhagyni. Mi a déli elalvás előttivel kezdtük (azok borzalmas hetek voltak), aztán jött az esti, viszonylag könnyebben és utoljára az éjszakai.
Én csak az elsőt erőltettem azt is a bölcsi miatt. A többivel úgy voltam, hogy mikor este kérte a cicit, akkor mondtam neki, hogy már nagyfiú vagy, anyának meg fáj a cicije. Egy idő után csak megsimogatta, adott rá puszit, hogy ne fájjon és elaludt. :) Éjszaka viszont ha ébredt, nem volt ilyen türelmes. Én vízre szoktattam át, most 3,5 éves, vizet már nem iszik éjjel, de még mindig kel 1-2-3 alkalommal és akkor mellé kell feküdnöm. :S
Szerintem gyerekfüggő, hogy melyiket hogyan lehet elválasztani és melyik szopizást lehet egyből kihagyni. Az én fiamnak napközben jobban el lehetett terelni a figyelmét, de éjszaka nem. És én sem hagytam sírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!