Hogy csináljátok babótoknak a krumpli levest, karalábé levest és a brokkoli levest? Légyszi úgy írjátok le, mint egy receptet. Mit raktok bele, hogy főzitek
Még nem csináltam neki a fenti leveseket, de a vasárnapi húslevesből már adtam a 9 hónapos kislányomnak. Egyébként teljesen úgy csináltam, ahogy szoktam, csak kevesebb sóval és amikor neki kivettem belőle, akkor sóztam még utána. Vettem ki répát + husit, azokat villával összetörtem, illetve a husit kézzel apróra szedegettem és úgy tettem a levesbe. A lényeg, hogy ne legyen fűszeres.
Én úgy csinálnám, hogy föltenném főni a zöldségeket )amiből akarod) és hagymát, zellert, petrezselymet + pici sót tennék bele főzés közben, az egy kicsit megízesíti. Utána pedig apróra törném a zöldségeket villával és úgy tenném bele neki a lébe. Hú, remélem érthető!
Az én babám 13 hós és mindig úgy teszem fel főni a levest, hogy pl. karfiol, répa, fehérrépa egy hagyma leveskocka, aztán ha megfőtt gyengén berántom, mindig nokedlit teszek bele, ezt beleszaggatom, majd tejföllel felforralom, szórok rá petrezselymet. A krumplilevest is így csinálom. Laktat és finom. Lehet már a krumplilevest gyarapítani egy kis füstlivel, úgy is finom. Ha nem szereted a leveskockát használni, főzz bele egy kis húst, de sokkal ízletesebb a leveskockával.
Karalábélevest is így csinálom. Paradicsomlevest is szoktam betűtésztával. Veszek 100 %-os parilét, felforralom petrezselyemmel egy fej hagymával, vékonyan berántos (ebbe is teszek egy kockát) betűtészta kis cukor és kész. Finom nagyon....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!