Krumpli salátát hogyan csináljátok?
Rengeteg tartármártás kell hozzá, hogy ne legyen nyögvenyelős. Készítsd a tartármártást kicsit pikánsabbra (pl. több mustárral), a hagymakarikákat sózd be felhasználás előtt egy-két órával alaposan, majd öblítsd le róla a sót (így nem lesz csípős), vagy használj édes salátahagymát, díszítsd a tetejét metélőhagymával. Ha nem vagy fogyókúrán, használd a 20%-os zsírtartalmú tejfölt és a jobb minőségű majonézeket (olcsó majonéznek híg a leve!), vagy készíts házi majonézt (ez nyáron kockázatosabb a szalmonella miatt).
Leheletnyi őrölt szerecsendió is aromásabbá teheti a krumplisalátát. Ha pedig a látványra is odafigyelsz, tálald az ételt jégsaláta-levelekbe burkolva, s vágj egy-két szem céklát a krumpli közé (így nem csak finomabb lesz, hanem színesebb is).
Majonézes krumplisaláta
Hozzávalók:
burgonya
tartármártás
snidling
fehér bors
só
A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg és karikázd fel. Keverj hozzá tartármártást, sózd, borsozd meg (s esetleg még savanyítsd citromlével). Hűtsd le, s tálalás előtt szórd meg finomra vágott metélőhagymával.
Hagymás krumplisaláta
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg burgonya
25 dkg vöröshagyma
borecet
metélőhagyma
cukor
őrölt bors
só
A krumplit főzd meg héjában és karikázd fel. A hagymát karikázd fel, szedd szálaira, tedd szűrőbe, és öblítsd le forró vízzel. Cukorral, borssal, sóval és borecettel készíts erősen ízesített salátalevet. A krumplit és a hagymát rétegezd egy salátás tálba, adj hozzá annyi salátalevet, hogy az ellepje és 3-4 órára tedd hűvös helyre. Tálaláskor a hagymás krumplit szűrd le és szórd meg finomra vágott snidlinggel.
Hagymás krumplisaláta recept
Hozzávalók:
75 dkg héjában fõtt burgonya, 2 nagy fej lila hagyma, 4 evõkanál olaj, ízlés szerinti ecet, só, cukor, 1 púpozott mokkáskanál törött fekete bors, 1-1 mokkáskanál koriander- és mustármag.
Elkészítés:
Jó fél liternyi ecetes-sós-cukros levet felforralok, beleteszem az összes fûszert (a bors kivételével) és néhány percig forralom, majd hozzárakom a meghámozott és vékony karikákra aprított lila hagymát. Az újraforrástól számított három percig fõzöm, ezután hozzáteszem a felkarikázott burgonyát, de már lezárom alatta a lángot. Addig hagyom a lében, amíg az egész ki nem hûl. Ezután leszûröm és salátástálba rakom, majd az olajjal óvatosan átkeverem, a borssal meghintem, és szorosan lefedem. A hûtõszekrényben jól lehûtöm.
Itt nálunk így csinálják.Ètterembe dolgozok(Németország)
Kb 1,5 kg krumplit megfözöl héjjában.Mefpucolod,és hagyod kihülni.
Ha hideg vékony szeletekre vágod,esetleg külön erre a célra van "kruplireszelö".1 fej vöröshagymát apró kockákra vágsz,és a kruplira teszed.1-2 kiskanál só,1/2 kiskanál bors,3 evökanál olaj,kb 3 evökanál tafelecet,vagy borecet,jó fél liter húsleves lé(lehet porból is,vegetából csak forró egyen)nagy kanállal 2 vel(ha van nagy villa,vagy lukacsos kiszedö kanál)összekeverd.Kóstold meg hogy kell ebele még só esetleg ecet....
Nagyon finom.Szokták pirított apró kockára vágott )speckkel(húsos szalonnával keverni...Ìgy is nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!