Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumpli salátát hogyan csinálj...

Krumpli salátát hogyan csináljátok?

Figyelt kérdés
Egy párszor már elmondták nekem rokonok,de sosem sikerül olyan finomra mint nekik.Az arányokat nem mondják,meg nem is tudják,csak ugy kóstolgatják.Hát nekem ugy sosem jön össze. Olyan receptet írjatok,ami már biztos bevált.Köszönöm
2009. máj. 18. 12:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Rengeteg tartármártás kell hozzá, hogy ne legyen nyögvenyelős. Készítsd a tartármártást kicsit pikánsabbra (pl. több mustárral), a hagymakarikákat sózd be felhasználás előtt egy-két órával alaposan, majd öblítsd le róla a sót (így nem lesz csípős), vagy használj édes salátahagymát, díszítsd a tetejét metélőhagymával. Ha nem vagy fogyókúrán, használd a 20%-os zsírtartalmú tejfölt és a jobb minőségű majonézeket (olcsó majonéznek híg a leve!), vagy készíts házi majonézt (ez nyáron kockázatosabb a szalmonella miatt).


Leheletnyi őrölt szerecsendió is aromásabbá teheti a krumplisalátát. Ha pedig a látványra is odafigyelsz, tálald az ételt jégsaláta-levelekbe burkolva, s vágj egy-két szem céklát a krumpli közé (így nem csak finomabb lesz, hanem színesebb is).

2009. máj. 18. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Majonézes krumplisaláta


Hozzávalók:

burgonya

tartármártás

snidling

fehér bors


A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg és karikázd fel. Keverj hozzá tartármártást, sózd, borsozd meg (s esetleg még savanyítsd citromlével). Hűtsd le, s tálalás előtt szórd meg finomra vágott metélőhagymával.

2009. máj. 18. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Hagymás krumplisaláta


Hozzávalók (4 személyre):

1 kg burgonya

25 dkg vöröshagyma

borecet

metélőhagyma

cukor

őrölt bors


A krumplit főzd meg héjában és karikázd fel. A hagymát karikázd fel, szedd szálaira, tedd szűrőbe, és öblítsd le forró vízzel. Cukorral, borssal, sóval és borecettel készíts erősen ízesített salátalevet. A krumplit és a hagymát rétegezd egy salátás tálba, adj hozzá annyi salátalevet, hogy az ellepje és 3-4 órára tedd hűvös helyre. Tálaláskor a hagymás krumplit szűrd le és szórd meg finomra vágott snidlinggel.

2009. máj. 18. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Hagymás krumplisaláta recept



Hozzávalók:

75 dkg héjában fõtt burgonya, 2 nagy fej lila hagyma, 4 evõkanál olaj, ízlés szerinti ecet, só, cukor, 1 púpozott mokkáskanál törött fekete bors, 1-1 mokkáskanál koriander- és mustármag.


Elkészítés:

Jó fél liternyi ecetes-sós-cukros levet felforralok, beleteszem az összes fûszert (a bors kivételével) és néhány percig forralom, majd hozzárakom a meghámozott és vékony karikákra aprított lila hagymát. Az újraforrástól számított három percig fõzöm, ezután hozzáteszem a felkarikázott burgonyát, de már lezárom alatta a lángot. Addig hagyom a lében, amíg az egész ki nem hûl. Ezután leszûröm és salátástálba rakom, majd az olajjal óvatosan átkeverem, a borssal meghintem, és szorosan lefedem. A hûtõszekrényben jól lehûtöm.

2009. máj. 18. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
41%
4 db. nagyobbacska krumplit hejaban megfozok.1 db. murkot vastagabb karikakra vagok es vegetas vizben puhara fozom.2 db. tojast kemenyre fozott tojast vekony karikara vagok.1 jo nagy fej lilahagymat kettobe,majd vekonyra vagok.Ha a krumpli megfott,higeg vizbe,langyosra hutom,meghamozom es apro kockakra vagom.Talba rakom es toltok ra annyi ecetes sos vizet amennyi ellepi(jo sos es ecetes legyen a viz).15 perc utan leszurom rola a vizet,osszekeverem egy keves borssal es a tobbi hozzavaloval.Van amikor egy keves olajat toltok hozza,maskor pedig tatarmartast.Egy jo ora mulva megkostolom es ha kell meg sozom,borsozom,ecetezem.Jo etvagyat!
2009. máj. 18. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
majonézhez keverek egy kis tejfölt, teszek bele csipet sót, hagymát, főtt krumpli darabokat, esetleg még tojást is szoktam aztán be a hűtőbe és kenyérrel lehet enni.
2009. máj. 18. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Itt nálunk így csinálják.Ètterembe dolgozok(Németország)


Kb 1,5 kg krumplit megfözöl héjjában.Mefpucolod,és hagyod kihülni.

Ha hideg vékony szeletekre vágod,esetleg külön erre a célra van "kruplireszelö".1 fej vöröshagymát apró kockákra vágsz,és a kruplira teszed.1-2 kiskanál só,1/2 kiskanál bors,3 evökanál olaj,kb 3 evökanál tafelecet,vagy borecet,jó fél liter húsleves lé(lehet porból is,vegetából csak forró egyen)nagy kanállal 2 vel(ha van nagy villa,vagy lukacsos kiszedö kanál)összekeverd.Kóstold meg hogy kell ebele még só esetleg ecet....

Nagyon finom.Szokták pirított apró kockára vágott )speckkel(húsos szalonnával keverni...Ìgy is nagyon finom.

2009. máj. 18. 15:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!