Mit reagálják anyós viselkedésére? Bővebben lent.
Nálunk dettó így volt és szépen nemis tudtuk megoldani.Mi egy hatalmas veszekedés közepette összecsomagoltunk és elköltöztünk tőle.A kislányt se engedtem látni nekik.Aztán már gyámügyre rohangáltak,hogy elvegyék tőlem a lányt és mindenfélét hazudoztak.Kijött a gyámügy környezet tanulmányozásra,látta hogy semmi nem igaz abból amit rólam állítanak.Így annyit kaptak hogy minden hónap elsó és utolsó szerdáján 1 órát láthatták a lány a helyi családsegítő központban...
Aztán kis idő után belátták,hogy se pénzük se energiájuk jönni látogatóba és belátták hogy akármit csinálnak én úgyis úgy nevelem ahogy akarom a gyerekemet..Ennek már 1 éve..Most már van egy kisfiunk is és anyósommal tök jól megvagyunk..Nem szól bele mit hogy csinálok,pedig egyik hétvégén ők jönnek másikon meg mi megyünk..Próbáld meg kicsit durvábban megmondani neki hhogy nem neki szülted és ha nem tetszik ne kell a közeletekbe mennie..Máshogy sajnos nem lehet velük megértetni..
Egyik barátnőm mesélte, hogy ő úgy szerelte le az anyósát, hogy amikor hozzád hasonlóan nála is betelt a pohár akkor nem mérgesen de nem is higgadtan hanem zokogva, bőgve mondta meg az anyósának, hogy milyen rossz érzés, hogy kioktatja és beleszól a dolgokba és miért gondolja, hogy ő rossz anya stb. Az anyósa úgy meglepődött, hogy csak hebegett habogott, hogy sajnálja meg nem akar ő rosszat. Utána már jóval finomabban okoskodott de ha kezdte túlzásba vinni akkor barátnőm mindig elővette a zokogós "haláltusát" és pár hónapra megint lecsillapodott az anyóspajtás.
Az én anyósom is marha "okos" de szerencsére csak ritkán találkozunk. Ő pl a 4 hónapos kizárólag anyatejes babámnak akart gyümölcsjoghurtot a szájába tuszkolni... :s
Én csak annyit szoktam mondani neki ha rázendít a hülyeségeire, hogy ma már nem alkalmazzák ezeket az elavult módszereket. Ha ez sem használ akkor a varázsige az, hogy a gyerekorvos mondta, hogy így kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!