Ha cumi helyett a kisujjam szopizza az is okozhat cumizavart?
cumizavart az okozhat amiből jön is valami.
tehát leginkább a cumisüveg, amivel nem kell küzdenie, gyorsan jön belőle a tápi a cicivel ellentétben
Ne adj neki cumit, én pont egy hete vettem el tőle mert nem szopizott rendesen. inkább cicire rakom és így ki van elégítve szopizás és még hasznos is.
Szerintem igen.
èn kisújjat nem adnék neki két dolog miatt.
egyrészt a körmöd alatt újadon ezer féle baktérium vírus van. még ha jól kezet mosol szappanal is marad rajta valami. de ha meg csak felületesen mosol kezet....
a másik meg hogy mit teszel ha majd 3-4 hósan pl akár órákat szopná az újjadat.
cumizavar ilyen nincsen. a nem cumizó és nem cumisüvegböl evö gyerekeknél is eljön olyan fázis amikor nem elég a tej amikor nem akar szopni rendesen stb...
a cumisüvegböl sokkal nehezebben jön a tej mint a ciciböl (legalábbis az aventesböl nehezebben jön). az a nö akinek sok teje van és folyik neki sokszor ott a baba csak szív párat és simán jön. a cumisüvegböl rendsen meg kell szívnie a ccumit hogy jöjjön valami.
az én lányom mindegyiket elfogadta és tudtam szoptatni, szívta ezerrel de este tápszert is kapott, az én kényelmem miatt (lehet lepontozni)és nem volt zavara, mindent elfogadott.
5.válaszoló. nem kötekedni akarok, komolyan, csak nem bírom ki, hogy ne szóljak bele :D bocs
a cicit tök másképp szívják a babák mint a cumisüveget. nem azért nehezebb mert nem jön a tej vagy ömlik. annyira más technikája van, ezért fárasztó nekik, míg a cumisüveg nem annyira :)
lehet igazad van, nekem nehezen jött a cicimböl vagy is nehezen indult be mindig. de a cumisüveget megszívtam és igen erövel kellett szßivnom hogy jöjjön az 1-s fejböl. és akkor is csak éppen pár csepp.
de pl a barátnömnek folyt a cicijéböl a tej, söt tusolás alatt spriccelt neki. nem hiszem hogy sokmindent kellett a babának tennie hogy tele legyen a pocakja. az enyém meg szívta a cicit is nagy küzdéssel mindig.
habár érdekes mert ö még cska félig volt kint de már cuppogott. dokinéni tartotta a feét még nyomnom kellett mikor mondja a doki hogy már cuppog.
Fuh 3/7-es sajnállak hogy hagyod magadon kiélni a babó szopireflexét.....! Ezért van tanácsadáson az a sok dagi baba! Nem szabad! De mindenkinek szíve joga!
Kérdező! Adj neki nyugodtan cumit :) A cicit hidd el akkor is imádni fogja hisz abból jön tejcsiiiii :)
Kislányom akkor fogadta el először a cumit amikor én 3 hónapos korában el mertem menni fodrászhoz és az apukára bíztam. Addig csak szopizott, na meg utána is:) A biztonság kedvéért hagytam itthon cumisüvegben anyatejet, elméletileg nem volt is rá szükség, de mintha megérezte volna a babám, hogy nem vagyok otthon, egy óra elteltével ordítani kezdett, és nem hagyta abba. Szegény férjem próbált mindent, végül addig tartotta a cumit a szájában, míg rá nem érzett az ízére:)
Semmi baja nem lett, csak előnyére vált, így könnyebb elaltatni. Amúgy ez után is 9 hónapos koráig szopott minden gond nélkül, akkor elapadt a tejem, így vége lett. A cumi maradt és tápszerre váltottunk. A cumisüvegből pont ugyanúgy szívja a tápot mint anno a ciciből a tejet, látom a nyelve állásából:) Ugyanaz a technika, ugyanaz a szívóerő.
Én sem adnám neki az ujjamat egyrészt mert nem túl gusztusos, másrészt, mert egy idő után nem fogod tudni kielégíteni a vágyát és örökké a kisujjadon fog lógni.
Annak aki azt írta, hogy sok a dundi baba, igazat adok. Barátnőm, még mindig igény szerint szoptatja a mindjárt 2 éves lányát és egy gombóc az enyémhez képest. Van benne valami igazság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!