Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sos. Pelus, vagy bili? Mit...

Sos. Pelus, vagy bili? Mit tegyek megörit?

Figyelt kérdés
most volt 2 éves a fiam.már 19 hos kora ota,itthon egésznap bilibe pisilt,kakilt.csak kintre vagy hosszabb utra kellett pelus,na meg éjszaka.most 2-3 napja,nem hajlando bilizni,állandoan direkt bepisil,nem szol,mindenhova pisil.hiába akarom ráültetni bilire nem akarja,megfesziti magát,és nem ül rá.hiába mondom neki.ja és felakarja venni a pelenkát.most mit csináljak?már 1 orát sirtam ezen,nem érdekli.most mi lesz?visszaestünk?mit tegyek hagyjam igy,vagy eröltessem a bilit?ja és kakilni sem akar,már 4 napja nem kakilt,holnbap viszem orvoshoz ezmiatt.pedig bölcsisek sem vagyunk.mi okozhatja ezt?
2012. jan. 19. 12:43
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Szia. Szerintem egy picit korán kezdted el, lehet hogy ment 5 hónapig, hogy elcsíptétek a pillanatot mikor pisilni,kakilni kellett, de szerintem túl korai volt. Én 2 évesen kezdtem el a lányommal a szobatisztaságot. Akkor nem ment, visszaadtam rá a pelust, és egy hónap múlva megpróbáltam megint. Akkor már ment neki is. Nálunk egyébként a bili az nem jött be, kapásból csak a wc-re ült rá. szoktad mondogatni neki, hogy nézd anya is a wc-be pisil stb stb? Ez nálunk nagy motiváló erő volt. Sőt az uncsitesók is mert ők már nagylányok és ők is wc-be pisilnek. a kakilás probléma is arra vezethető vissza hogy korai volt a szoktatás. Nem tudja eldönteni hgoy hova kakilhat, és ezért tartogatja. attól feladhatod rá a pelust, csak kérdezgesd félóránként hogy kell e pisilni. és ha sikerül hamar rájön hogy kényelmetlen a pelus és jobb a wc/bili.
2012. jan. 20. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!