1 honapos babanal legyen ejjeli feny a háloban?
Szerintem kapcsold le, mert ha hozzá szokik később csak és kizárólag világítás mellett fog tudni aludni.
Nem kell, hogy vak sötét legyen (vagyis azért nem kell hermetikusan lezárni a szobát), mert az a másik véglet.
Én a helyetekben leszoktatnám az éjjeli fényről a babát. Később, ha nagyobb lesz, nem lesz hajlandó így sötétben elaludni, mert félni fog!
Tudom, hogy neked megnyugtató, ha van némi fény és rápillanthatsz, de nem lesz a babának semmi baja!
Fektesd hason, hogy ha esetleg bukna, akkor ne nyelje vissza azt. Jó, ha van légzésfigyelőtök, maga a tudat is megnyugtat majd, hogy bármi baj lenne (nem venne levegőt), rögtön észlelnéd, mert csipogna.
Akkor most jön az ellenérv :)
Négy éves lányom, mindig is halvány - nem bántó fényben aludt. Tény, hogy még most is kell, de inkább nekem, hogy ha éjjel sír, vagy csak rosszat álmodik, akkor nem ébred fel teljesen a hirtelen fényre.
Ha a dédinél vagyunk, akkor mellettem alszik, és sötétben, tehát nem fél a sötétben. Sőt bemegy a sötét szobába egyedül stb.
A szeme kiválló, most voltunk szemészeten, csak azért, mert apukámnak elég rossz a szeme, és mondták, hogy nem ártana géppel megnézni. Az én lányom is rossz alvó volt, pedig ő 1 hónapos koráig sötétben aludt, csak szopikor kapcsoltam villanyt (na attól még jobban felébredt, de nem tudtam, bimbóvédőt keresni és őt kisányból ki stb. a sötétben.)
Nálunk is kezdetektől sötétben alszanak a gyerekek, külön szobában vannak, így szokták meg. A sötétítőt is behúzom, de a redőnyt nem szoktuk leengedni a gyerekszobában.
Ha be kell menni éjjel valami miatt hozzájuk (kisebb korukban éjjeli szopi, peluscsere, felsírás stb.), mi úgy oldottuk meg, hogy olyan lámpát tettünk be, aminek fokozatosan állítható a fényereje (kikában, ikeában... szóval szinte bárhol kapható ilyen), és olyankor csak nagyon enyhére kapcsoltam be. Így nem zavarta meg őket a hirtelen éles fény, sőt, aki aludt, az sem ébredt fel a másik mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!