Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Baj, ha 10 hónaposan nem tud...

Baj, ha 10 hónaposan nem tud ülni, nem tud mászni?

Figyelt kérdés
nővéremnek van egy 10 hónapos kisfia,aki egész nap kézeben van és nem tud egyedül ülni nem tud mászni.a kiságyban szinte sosincs mert mindig sírt és ki lett kapkodva.csak alváskor van ott.szerintem el van maradva a mozgásfejlődésben,mert az én kislányom 7 hónaposan ül és mászik.tudom minden gyerek más,de ez normális?hogy győzzem meg őket,hogy nézessék meg?hallani sem akarnak róla.
2012. jan. 18. 15:10
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
34%
Az még nem is lenne olyan nagy gond hogy nem mászik, az néha kimarad és inkább felállnak, lépegetnek, és útólag másznak. De 8 hónaposan egy egészséges időre született babának már stabilan kell ülnie, sőt önállóan kell felülnie négykézláb helyzetből. Az állandó ölben levés hátráltathatja a mozgásban, de nem biztos hogy csak ez a baj.
2012. jan. 18. 21:35
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

én azt gondolom hogy ülnie, és vmilyen helyet változtató mozgást kellene már tudnia

azért fogalmazok így, mert az én kisfiam 11 hónapos koráig kúszott, majd mászott két hetet, aztán el is indult magától

2012. jan. 18. 23:15
 13/13 anonim ***** válasza:
0%
nem hinném,hogy gond lenne vele.Mondjuk az valóban hátráltató tényező,ha túl sokat van kézben.Amúgy a fiú babák sok esetben később kezdik a mozgolódást.A mászással egyáltalán nincs megkésve!
2012. jan. 23. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!