Anyukám nem egyformán szereti az ikreimet?
Fiúpárosom van. Azt tudtam eddig is,hogy van anyámnakb liebling, ezzel nem is foglakoztam annyira. Mostanában viszont tudatosodott bennem 1-2 dolog. Esetek pl.: (legyen a kedvenc "A" baba és a másik "B" baba) Szóval, "A" babámat képes fél óráig is ölelgetni,aztán lerkja és amikor megy a "B" baba,hogy vegye fel, akkor őt épphogy csak magához veszi,majd rakja is le,mondván ő szédül meg közben mondja viccesen,hogy milyen büdi szegény. Tény és való,pont be volt kakálva, de vele egy időben a másik is.És a másikat amikor fogta,nem szédült? Ő rá nem kellett volna mondani,hogy milyen büdi? Na ilyenek történnek. Meg amúgy is más esetben is látom,hogy vannak különbségek.
Eddig tényleg nem foglalkoztam vele,de most már van,hogy sz@rul esik,azt veszem észre. Persze látom azt is,hogy próbálja ezt kompenzálni,de én ismerem az anyámat és tudom mi jön neki szívből és mi az ami annyira nem. Ráadásul ezt kivetíti rám is,mert sokszor ha szóba jön,amikor a családdal beszélgetünk, hogy milyen volt az első 1-2 hónap,akkor mondja,hogy rám oda kellett figyelni,mert mivel csak az egyiküket tudtam szoptatni, félő volt,hogy amásikukat nem szeretem annyira. Na elmondtam még akkor is nekik őszintén,hogy arról nem tehetek,hogy egy szoptatott baba máshogy kezd kötődni az anyjához ill. fordítva,de igenis dolgozok azon és nagyon figyelek,hogy a nem szoptatott babámmal is ugyanannyit legyek. Így nem is volt semmi gond,bár máshogy alakult ki a kötődés mindkét babámnál,mindkettőt ugyanúgy szeretem.(természetesen)
Szerintetek normális dolog ez?
Szintén ikreim vannak,fiúk.Nálunk úgy van,hogy az egyik baba az én "fajtám",a másik a férjemé.(kétpetéjűek).Mindenki ugyanúgy szereti nálunk őket,de nem lehet h nálatok is ez van,és anyukád azt a babát szereti jobban,akibe magát,az ő vonásait látja?
Egyébként nálunk is úgy volt majdnem,hogy az egyik babát nem tudom szoptatni,egyszerűen nem akart,nem tudta hogy kell.Nagyon döcögős volt vele a kórházban.A másik baba azonnal szopott.Később hála istennek már mindketten szépen szopiztak,de az a fiam lett anyás,akivel sosem voltak problémák.És mindkettejüket ugyanúgy szeretem!A te fiad miért nem szopik?Nem is fejsz neki anyatejet sem?
Mi már rég túl vagyunk a szopizós időszakon,3 hónapig volt kevés tejem,azóta mindkettő tápszeres. Most lassan 1 évesek már. De amúgy persze fejtem a másik babámnak is,de a 3.-dik hónapban már 1 étkezésre valót sem tudtam adni egyiknek sem,ha megfeleztem.
Nálunk is különbözőek,mindkettőbe van belőlem, de az egyikük,aki a kedvenc,inkább a mi "fajtánk", a másik pedig iszonyatosan hasonlít mellettem apura és a férjemből is van benne. "vegyes felvágott":) Na de akkor sem megoldás az,hogy kivélezzen,nem? Pont tegnap volt a leírt esetem, és nagyon mérges lettem és fájt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!