Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Adnál teljesen más stílusú...

Adnál teljesen más stílusú keresztnevet gyerekeidnek?

Figyelt kérdés
Itt arra gondolok, hogy van egy testvérpár és az egyiknek nagyon külföldies neve van, a másiknak meg inkább magyar. Például: Kincső-Alex, Lara-Balázs, Péter-Kevin, Benett-Luca. Nekem nagyon fura amikor egy szülő így választ nevet és bevallom őszintén nem is tetszik. Ti, hogy csináltátok? Figyeltetek külön erre vagy ami épp tetszett. 24 hetes terhes vagyok, van egy 3 éves kisfiam Balázs és a tesója Boglárka lesz. Én erre is figyeltem, hogy egy Balázs mellé ne adjak mondjuk Dzsenifer nevet. Nem szeretnék vitát, csak kíváncsi vagyok a véleményekre.
2012. jan. 17. 11:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%

Mi arra figyelünk,hogy passzoljon a vezetéknévhez és külföldön is érthető legyen!

Az első kisfiam Marcell,most tervezzük a tesót,egyenlőre a lehetséges nevek a következők:

fiú:Flórián

lány:Míra

2012. jan. 17. 13:09
 12/18 anonim ***** válasza:
47%
Mondjuk jobban belegondolva, ilyen szempontból a Balázs-Boglárka páros is ütné egymást. Mert a Balázsnak minden nyelvben megtalálható a megfelelője, míg a Boglárka csak a magyarban van. De jól hangzanak együtt, csak a felvetésed alapján nem ideális. (inkább pl. Barbara az több nyelvben is ismert)
2012. jan. 17. 13:14
 13/18 A kérdező kommentje:
Én a kirívóbb esetekre gondoltam, nem kell feltétlenül Viktor-Viktória párosnak lennie egy testvérpárnak, csak gondoltam egy Dzsenifer lánytestvérhez mégsem adnék József nevet a kisöcsinek.
2012. jan. 17. 13:37
 14/18 anonim ***** válasza:
Te is láttad, hogy nem a Viktor Viktóriáról, meg a Boglárka Boglár, Bogáta párosokról beszéltem. :P Én szerintem érthetően kifejtettem. (Balázs interkontinentális, Boglárka pedig magyar név. Nekem nincs kifogásom ellene, elvileg neked volt)
2012. jan. 17. 13:39
 15/18 anonim ***** válasza:
Ha valakinek az tetszik, hogy minden gyereke neve egyforma betűvel kezdődik, akkor legyen úgy. Ha pedig egyik Dzseni a másik Józsi, akkor adja azt. Neki úgy tetszik. Ergo nem vagyunk egyformák, ízlések és pofonok.
2012. jan. 17. 13:43
 16/18 anonim ***** válasza:
76%
én figyelni fogok rá, de nem eredet szerint, hanem hangzásra és az előzőhöz idegen csengésűt kerülöm majd. Plusz h ha az első mondjuk 2szótagos, a második gyereké ne legyen 4! de én túlspilázom:-))) legtöbben örülnek ha találnak 2 nevet ami anyának és apának si tetszik:-))
2012. jan. 17. 14:34
 17/18 anonim ***** válasza:

Erre majd én is oda fogok figyelni,

mi 6an vagyunk testvérek, nem figyeltek oda h milyen csak ugy jöttek a nevek, de szerintem nem olyan idegenek egymásnal.

3as testvérpár Balázs, Bence, Bettina

2es testvérpár Patrik, Patrícia, ők ikrek

Az ismerősi körömben mindenkinek hasonló stílusú a gyerekek nevei. Én is furállom pl a Balázs és Dzsennifer párosítást.

2012. jan. 20. 15:45
 18/18 anonim ***** válasza:

Azt gondolom ma sokkal többet foglalkozunk az ilyen dolgokkal. Hogy illik e a családnévhez, illenek e egymáshoz, van e rokonságban, mi az eredete. Én ezt jónak tartom.

Régen, sőt falun még talán most is, az volt a szokás, hogy a szülők neveit kapják a gyerekek,aztán a nagyszülőkét, rokonokét. Van olyanról is tudomásom, hogy a születésnapján aktuális névnapot kapta. Mert nem törődtek az emberek ennyit a dolgokkal. Maximum szentek neveit adták gyermekeiknek, ha már kifogytak a nevekből.

Sokat ismerek ahol nagyon nem oda illő neveket adtak: i-re végződő családnévhez Imre és Ibolya, k-ra végződőhöz Klára, g-re végződőhöz Gréta.

Nagyon jónak tartom, hogy ma már tudatosabban választunk nevet a gyermekeinknek.

Én majd szeretném ha hangzásban és becézésben eltérő neveket választanánk a gyerekeinknek, pl ne legyen Viktor és Viktória, vagy Bogi és Bori

Egyszer egy ikres anyuka mondta, és rájöttem hogy igaza van, hogy ha már mindenben hasonlítanak az egypetéjű ikrei legalább a nevükben különbözzenek: Melinda és Szilvia

Azzal egyet értek, hogy ne legyenek nagyon furák együtt a gyerekek nevei, viszont nekem tetszenek régi magyar nevek és Bibliai nevek is, sőt ma divatos nevek is, és ha úgy fogja hozni a sors lehet vegyesen fogják kapni a gyermekeim. Azt tervezem, hogy két keresztnevet kapnak majd, egy magyarosabbat és egy olyat amit külföldön is könnyen használhatnak.

Tervezett neveink: Bíbor Anna, Sára Tímea, Paula Éva, Gábor Márton, Pál Ágoston, Olivér Levente

Viszont hiszek abban, hogy a gyerek választ magának nevet.

A szüleim pedig úgy gondolkodtak, a gyerekek névnapjai közel legyenek egymáshoz, hogy majd együtt meg lehessen ünnepelni, így Anna után öcsém Dániel lett mert 5 nap van a névnapok között.

2012. febr. 14. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!