Adnál teljesen más stílusú keresztnevet gyerekeidnek?
Mi arra figyelünk,hogy passzoljon a vezetéknévhez és külföldön is érthető legyen!
Az első kisfiam Marcell,most tervezzük a tesót,egyenlőre a lehetséges nevek a következők:
fiú:Flórián
lány:Míra
Erre majd én is oda fogok figyelni,
mi 6an vagyunk testvérek, nem figyeltek oda h milyen csak ugy jöttek a nevek, de szerintem nem olyan idegenek egymásnal.
3as testvérpár Balázs, Bence, Bettina
2es testvérpár Patrik, Patrícia, ők ikrek
Az ismerősi körömben mindenkinek hasonló stílusú a gyerekek nevei. Én is furállom pl a Balázs és Dzsennifer párosítást.
Azt gondolom ma sokkal többet foglalkozunk az ilyen dolgokkal. Hogy illik e a családnévhez, illenek e egymáshoz, van e rokonságban, mi az eredete. Én ezt jónak tartom.
Régen, sőt falun még talán most is, az volt a szokás, hogy a szülők neveit kapják a gyerekek,aztán a nagyszülőkét, rokonokét. Van olyanról is tudomásom, hogy a születésnapján aktuális névnapot kapta. Mert nem törődtek az emberek ennyit a dolgokkal. Maximum szentek neveit adták gyermekeiknek, ha már kifogytak a nevekből.
Sokat ismerek ahol nagyon nem oda illő neveket adtak: i-re végződő családnévhez Imre és Ibolya, k-ra végződőhöz Klára, g-re végződőhöz Gréta.
Nagyon jónak tartom, hogy ma már tudatosabban választunk nevet a gyermekeinknek.
Én majd szeretném ha hangzásban és becézésben eltérő neveket választanánk a gyerekeinknek, pl ne legyen Viktor és Viktória, vagy Bogi és Bori
Egyszer egy ikres anyuka mondta, és rájöttem hogy igaza van, hogy ha már mindenben hasonlítanak az egypetéjű ikrei legalább a nevükben különbözzenek: Melinda és Szilvia
Azzal egyet értek, hogy ne legyenek nagyon furák együtt a gyerekek nevei, viszont nekem tetszenek régi magyar nevek és Bibliai nevek is, sőt ma divatos nevek is, és ha úgy fogja hozni a sors lehet vegyesen fogják kapni a gyermekeim. Azt tervezem, hogy két keresztnevet kapnak majd, egy magyarosabbat és egy olyat amit külföldön is könnyen használhatnak.
Tervezett neveink: Bíbor Anna, Sára Tímea, Paula Éva, Gábor Márton, Pál Ágoston, Olivér Levente
Viszont hiszek abban, hogy a gyerek választ magának nevet.
A szüleim pedig úgy gondolkodtak, a gyerekek névnapjai közel legyenek egymáshoz, hogy majd együtt meg lehessen ünnepelni, így Anna után öcsém Dániel lett mert 5 nap van a névnapok között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!