Délutáni alvás kérdés: most az jön, hogy később, és kevesebbet fog aludni?
A kislányom jövő héten lesz 11 hónapos. Már 3 hónapja csak egyszer alszik nap közben. Eleinte ebéd előtt kellett letenni, aztán kibírta ebéd utánig is. Most pár napja viszont simán elvan fél 2-2-ig is. De ugyanúgy 2,5-3 órát alszik. Most ez lesz, hogy egyre később fog elaludni? De akkor nem kéne kevesebbet aludnia? Nálatok hogyan alakult ez?
Mert így is már látszik rajta, hogy este fél 9-kor nem nagyon akar lefeküdni még.
persze, majd úgy 4-5 év múlva...
még oviban is délben alszanak 2 órát.
keltsd fel reggel egy kicsit korábban.
de nyáron, ha sokat lesztek a levegőn, nem lesz ilyen gond ;)
Tedd le, ebéd után egyből. Attól hogy vígan elvan nem biztos hogy nem alszik el mondjuk fél 1-kor. Ha megszokja, hogy későn alszik délután és későn fekszik le este később nagyon nehéz lesz átszoktatni. Tapasztalat!
Egy ennyi idős gyerek ha 7-kor felkel akkor legkésőbb 1-kor már elalszik, de inkább előbb. Nagyon kevés aki nem, persze mindig vannak kivételek.
Az én 3,5 évesemet pl már nem lehet letenni délután aludni, mert ha alszik 1-1,5 órát egyszerűen nem alszik el este 11 előtt. Pedig 7-kor kel, oviban van délelőtt. Nem is tudom, hogy mi lesz ha ott fog aludni az oviban.
Egyébként az enyém most lesz 1 éves ő még kétszer alszik, most tettem le másodszor!
nem okoskodni akarok de ahogy kiveszem a szavaidból inkább azért nem akar aludni mert nem muszáj. azt írod, ha nem sikerül elaludnia akkor játék és fél óra múlva újra próbálod. na ez az amit nem kéne. ha alvás van és nem akar aludni akkor játszhat a kiságyban, csendespihenőzhet. úgyis belealszik. de ha tudja, hogy kis "hiszti" után játék jön akkor pesrze, hogy nem ér rá aludni ;)
legyél következetes :)
Na nem hisztizik, csak felkel, játszik, elpakol. Ezzel el is van, nincs gond, csak nem alszik el a végén, hanem ki akar jönni.
De eddig nem volt gondunk, ez most kb. egy hete tart nála.
És eddig is így volt, hogy ha még nem annyira álmos, akkor nem erőltetem, inkább kihozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!