Éberalvó gyerekek szülei, mi a megoldás?
Újszülött korában Te lábujjhegyen jártál körülötte, amikor aludt? :) Nálunk is ez volt, de elég hamar rájöttünk, meg mondta védőnő, hogy ezen sürgősen változtassunk, mert nem fog aludni... Azóta átesett a ló túloldalára... Ha elaludt, akár porszívózhatok is mellette, de nem tud csendben elaludni....
Szerintem magától nem fogja kinőni. Esetleg próbálj valami egyenletes zajt csinálni és szép fokozatosan hozzászoktatni. Pl. halk kellemes zenével indulhattok. Ha már eljutott oda, hogy TV/Rádió mellett el tud aludni, akkor nyertél. (Nyilván nem akció film mellett.... ) vagy normál hangerőn beszélgetés mellett is jó.
talán pont az a baj, hogy mindig óvatoskodsz, lenémítod a telefont... kapcsold be a tv-t menjen egy monoton zaj ami elnyomja a kanálcsörgést.
de a megoldás most már az, ha megtanítod egyedül elaludni. suttogót tudom ajánlani, még pici korában olvatam, akkor a napirendet loptam el belőle ami maximálisan bevált már pár hetes korától hónapokig. aztán 9-10 hónapos kora között mikor elválasztotta magát egyszerűen nem tudtam hogy altassam mert ugye előtte cicin aludt. elővettem újra a könyvet, kicsit magunkra faragtam és kb. 5 nap után egyedül aludt el, ami ugye azt is vonta maga után, hogy ha felébredt éjjel akkor nem visított nekem, hogy mondjuk kéri a cumiját, hanem felkelt, megkereste, visszafeküdt és aludt tovább :)
igaz én azzal csaltam, hogy a tápit már a kiságyában kapta meg, most 2 éves, még mindig ragaszkodik ehhez, lefekvés után, sötét szobában az ágyában cumisüvegből issza a tejét :) de szerintem ez belefér!
szóval olvasd el, hátha neked is nagy segítség lenne :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!