A Sinlac tápszer, vagy pép?
Figyelt kérdés
Tápszer helyett lehet adni tejallergiás babának?2012. jan. 14. 22:55
1/7 anonim válasza:
Igen,a sinlac nem tejalapú,hanem rizs és szentjánoskenyérmag alapú,tehát kaphatja a babád.
2/7 A kérdező kommentje:
Ahogy olvastam, pépet lehet belőle csinálni. De a fiam nagyon igényli a reggeli tápszert. Lehet hígabbra csinálni?
2012. jan. 14. 23:10
3/7 anonim válasza:
Lehet.De szerintem orvossal is beszélni kellene,ő mit ajánlott?Mert vannak más tápszerek is kifejezetten tejallergiás babák számára.Mennyi idős a babád?A sinlacba gyümölcsöt,zöldséget is belekeverhetsz,ha már hozzátáplálsz.
4/7 anonim válasza:
fiam nem kaphatott tápszert, de kevés tejem volt. mivel még pici volt, tápinak kellett megcsinálnom.
jól eltelítette, szunyált reggelig :)
arra figyelj, hogy 2es cumival add, azzal is sokszor elakad. én elég meleg vízbe tettem, így kevésbé lesz szemcsés, csak ugye lassan hűl... és persze sokáig kell rázni ;)
nem emlékszem már az adagolásra, talán 180ml vízhez tettem 8 púpos kiskanállal. de ez nem biztos, 1,5 éve volt... :)
5/7 anonim válasza:
Biztos olvastad a dobozon, hogy kizárólagos táplálásra nem alkalmas, vagyis ha tényleg tejallergiás a babád, írass fel gyógytápszert (Milupa Pregomin, Milupa Pepti 1 vagy 2, Neocate). A sinlacban nincsenek benne fontos aminosavak, fehérjék, amik kellenek, azt csak napi egyszer-kétszer lehet adni, de akkor is kapnia kell mellette állati v. tejeredetű fehérjét, emiatt kell a gyógytápszer is, vagy legalább ha már van olyan idős, akkor, kapjon húst, tojást, májat stb.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Fiam már 14 hónapos, úgyhogy rendes kaját eszik. Csak reggel (vagy ha hajnalban ébred) nagyon igényli a tápszert, megnyugszik tőle, és utána még alszik 2-3 órát.
Biztos, hogy tejallergiás, laktózérzékeny.
Iratok az orvossal tejallergiásoknak való tápszert, de addig is vettem Sinlac-ot.
2012. jan. 15. 13:04
7/7 anonim válasza:
Ha laktózérzékeny is, akkor csak a Pregomin vagy a Neocate jó (a peptiben van laktóz is), de mivel elmúlt egy éves szerintem nem lehet már felíratni, legalábbis a Neocate-ot biztos nem még szakorvosi javaslatra sem. De ha már elmúlt egy éves, akkor ehet húst, májat és tojást stb. is ha arra nem allegiás persze, mert ilyenkor a tojással is figyelni kell. Így lehet hogy elég a Sinlac is, ha meg tudod csinálni hígabbra, vagy vegyél helyette rizstejet, zabtejet. De azért beszélj az orvossal, vagy a gastroenterológussal, hátha tudnak valamit felírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!