Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos babám! Miket ehet...

5 hónapos babám! Miket ehet már? Másfél hónapja kezdtük a hozzátáplálást?

Figyelt kérdés
2009. máj. 25. 21:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Az én lányom is 5 hós: burgonyát, almát, répát, körtét, zöldborsót, sütőtököt, őszibarackot, brokkolit már evett. Ezeket váltogatom jelenleg.

Jó babázást!

2009. máj. 25. 21:31
 2/4 A kérdező kommentje:
köszi!a kisfiam is eszik almát,banánt,barackot,sárgarépát,paradicsompürét burgonyával!csak láttam a boltban bébiételt 5 hónapos kortol amiben husi volt!azokat itthon is elkészithetem vagy vegyem az üvegeset?
2009. máj. 25. 21:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem el is lehet készíteni, de én még nem adok neki 5 hós kortól. nem értem miért van ráírva, hogy már ajánlják 5 hótól, mindenhol úgy olvasom, hogy 7 hótól minimum. Nem tudom, mi az igazság. Csirkemellet, ha veszel, megfőzöd, összeturmixolod a levével, és jégkockagyártóban lefagyasztod. Egy adag kajához egy jégkocka hús, és főzhetsz hozzá bármit. Amíg viszont keveset eszik belőle, érdemesebb az üvegeset venni, mert az háromszorra elfogy kb., és nem kell kidobni.
2009. máj. 25. 21:53
 4/4 anonim ***** válasza:

adhatsz neki husit is nyugodtan, ha már másfél hónapja eszegettek mindenféléket.

Azért írják egyébként könyvek azt, hogy 7 hós kortól ajánlott a hús, mert ezek többsége abból indul ki, hogy a baba anyatejes, tehát 6 hós korában kezdték a hozzátápit. az, aki 3és fél , 4 hósan elkezdte a kóstolást, nyugodtan ehet már 5 hósan husikát. ha magad csinálod: eleinte csak főzd meg vízben jó puhára, turmixold össze és úgy tedd a kajához. ha mondjuk krumplival adod, akár együtt is főzheted őket. az első 1-2 hónapban még ne adj nagy mennyiséget, éppen csak pár kis kockányi húst tegyél hozzá, aztán 7 hós kora körül már nyugodtan növelheted az adagot.

brokkoli, cukkini, sütőtök, meggy, cseresznye, gesztenye, ezeket mind kóstolgathatjátok már.

2009. máj. 26. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!