Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kialakult valakinek toxémia a...

Kialakult valakinek toxémia a terhesség végén?

Figyelt kérdés
Van ez valami hatással a babára?
2009. máj. 25. 21:08
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem nem volt, de toxémia-gyanús voltam. Nem okoz semmi bajt a picinek, csak nagyobb odafigyelést igényel a terhesség, és esetleg meg kell indítani a szülést, de ilyenkor már fejlettek a babák, nem gond, ha picit korábban megszületnek. De ez se gyakori, csak oda kell rá figyelni.

5 hós babás

2009. máj. 25. 21:29
 2/5 anonim ***** válasza:

33.héttől voltam gyanús, és a 35.-től kezeltek vele, kórházban voltam. A babám a 37.hétre született,és bizony hogy hatással volt rá a toxaemia, ugyanis 2330 g-al, és 46 cm-el született, 35 hetesnek felelt meg. A toxaemia a lepényedet teheti tönkre, és bizony a pici nem biztos hogy elegendő tápanyagot kap. Meg valószínű a császár is ebben az esetben, mivel a visszasorvadt babák nem reagálnak jól a fájásokra. Nálunk indított szülés volt, és császár lett belőle.

Nem akarok senkit rémisztgetni, mert happy end lett a vége. A babám 2 hónapos korára tökéletes két hónapos súllyal és hosszal rendelkezett, most 3 hós, és már nagyobb, mint az átlag, úgyhogy ez csak a pocakon belül okozott "problémát". Nekem mondjuk a szívem szakadt meg, hogy szegényem "éhezett".

2009. máj. 25. 21:36
 3/5 anonim ***** válasza:
bár nekem nem volt toxémiám, de én is úgy tudom, hogyez lepény "károsódással jár", és ez a picurra igencsak kihat
2009. máj. 25. 21:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem a 36. hétben végezték el a császárt preeklampszia miatt. Ez gyakorlatilag ugyanaz, csak más a fokozata. Egyetértek az előttem szólókkal. Semmi baja nem volt a babámnak, "csak" kisebb volt a súlya. 35+4-re 2260 g-mal született. De már jól összeszedte magát. 11 hetes és 5200 g. A toxémiás és preeklampsziás gyanús esetekben a 34. hét után azonnal véget vetnek a terhességnek, mert akkor már elég fejlett a baba ahhoz, hogy itt kint boldoguljon. Mi csak 1,5 hétig voltunk kórházban, ebből 1 hetet ő is, én is az intenzíven, a többit a vérnyomásom beállításáig miattam a gyermekágyon.
2009. máj. 25. 22:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Én már megszültem, a kisfiam teljesen normálisan született, most 10 hónapos. Csak a karjainál veszem észre hogy egy kicsi gyengébb, és még picit ropognak a csontjai. Bár ezt ált. csak én érzékelem. Egyébként nem indítják el a szülést a toxémia miatt, csak megfigyelnek és vérnyomáscsökkentőt adnak. Én a 37. héten mentem már kórházba. És egy hétre rá szültem.
2009. máj. 26. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!