Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejallergia lehet ha csak egy...

Tejallergia lehet ha csak egy tünet van?

Figyelt kérdés
Száraz piros foltok vannak a kisfiam arcán, de más tünete nincs. Se hasfájás, se híg széklet. Másra nem tudok gondolni. Ételt újat nem próbáltunk. Doki szerint nem ekcéma.
2012. jan. 13. 20:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Milyen doki látta? Gyerekorvos vagy bőrgyógyász? Bőrgyógyászhoz vidd el.
2012. jan. 13. 20:44
 2/4 A kérdező kommentje:
Egyenlőre gyerekorvos látta. Én is gondolkodtam rajta mert semmi hasznosat nem mondott a gyerekorvos. Azt mondta neki ilyen az arca és hogy próbáljam ki az Avitaminos kenőcsöt hátha.
2012. jan. 13. 20:47
 3/4 anonim ***** válasza:

Gondoltam. A mi gyerekorvosunk simán diagnosztizált herpeszt, meg pikkelysömört a gyereknél. A bőrgyógyásznál kiderült hogy ekcéma. Kaptunk rá kenőcsöt, igaz szteroidos, de 2 alkalom rendbehozta nagyjából. Azóta a gyógyszertári testápolóval kenjük, és ha nagyon előjön akkor 1-2 alkalommal vagy direktben a kenőccsel, vagy hígítom 3:1 arányban a testápolóval.

Én is gyanakodtam tejallergiára, de a bőrgyógyász azt mondta, ha ettől elmúlik akkor nem valószínű hogy az lenne, és így nem küldött gasztroenterológiára. Mondjuk önszorgalomból kipróbáltam a tejmentes diétát, de ugyanolyan volt a bőre mint mikor evett tejes cuccot. Én 30 éven keresztül voltam ekcémás, és néha ma is előjön. Mindig mondták hogy majd kinövöm. Hát nem. De ha nem nagyon súlyos eset, simán lehet együttélni vele. :)

2012. jan. 13. 21:30
 4/4 anonim ***** válasza:

Nálunk is csak bőrkiütés jelentkezett. Ha nem okoz nagy problémát, akkor kipróbálhatod hogy egy ideig nem adsz neki tejes dolgokat. De eltarthat pár napig, sőt hétig, amíg teljesen kiürül a szervezetéből.

Mondjuk a lányomnak az arcán nem volt, hanem a hajlatokban.

2012. jan. 13. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!