Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez tejallergia lenne, vagy mi?

Ez tejallergia lenne, vagy mi?

Figyelt kérdés
17hónapos a fiam.A tejet már másodjára próbáltam neki adni,amit meg is iszik/ivott.Először 14hónaposan,rögtön megitta,semmi baja nem volt tőle,"csak"kicsit pöttyös lett a hasa,meg a keze néhol.Szüneteltettem,most 1-2hete megint megpróbáltam,ugyanez volt.Akkor ez tejallergia?Ha bármi olyat eszik amiben tej van,nem pöttyös,akár joghurt,túró,tejföl...stb.Hol tudnám megnézetni hogy ez az e?
2012. jan. 11. 22:56
 1/3 anonim ***** válasza:

elmentek holnap a gyerekorvoshoz és kértek beutalót terheléses tej vizsgálatra.

egyébként ez az lehet, állj le a tejjel. ha a tejtermékek nem okoznak gondot akkor azokkal nem kell. 2 féle tej allergia van, tejcukor és tejfehérje.

ha a tejtermékre nem jön ki akkor nem tejcukor allergiája van, ez jó.

a tejfehérje allergiát a gyerekek 3 éves korukra kinövik (90%-uk) ha addig nem kapnak tejet.

szóval megéri várni még 1,5 évet

2012. jan. 11. 23:13
 2/3 anonim ***** válasza:

A tejcukorérzékenység nem allergia, hanem enzimhiány és nem okoz bőrtüneteket, tejcukor van az anyatejben is a tápszerben is, attól éktelen hasfájása lett volna már újszülöttkortól kezdve.

Szóval valószínüleg tejfehérje allergia, és lehet hogy a tejre erősebben reagál a szervezete, mint az egyéb tejtermékekre, allergiánál is van bizonyos tűrőképesség.

Viszont előfordulhat az is, hogy a tejben van valami más anyag ami kiütötte és nem a tejfehérje a ludas.

Beszélj a gyerekorvossal

2012. jan. 12. 08:20
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm.Természetesen nem adtam tovább neki megint a tejet.17-én mennünk kell vissza a gasztroenterológushoz más miatt,(epekő)ezt a vizsgálatot ott csinálják,vagy valahol más területen?És miből áll ez a vizsgálat?
2012. jan. 12. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!