Lehet hogy tejallergiás a kisfiam?
3,5 hónapos óriásbébi 8kiló (4,5el született) gyönyörűen feljődik semmi baja, csak anyatejet kap, nap 7-8szor szopizik.átlagos
de:-
-pár napja nagyon nyűgös nappal, egész nap reklamál és ha nem eszik vagy alszik akkor nyöszög,nyafog
- a karján és a combiján vörös ekcémaszerű foltik vannak (én is ekcémás vagyok,tudom ez az, de dokinő szerint csak kenjm mert kiszáradt)
- kakija sose volt még az a szép kanőcsös anyatejes :( mindig zöldes-sárgás, fehér darabkákkal, pár napja jó nyálkás-taknyos
ezek alapján gondolom...
vélemény?
Ha pár napja nyűgös és változott a széklete, de az ekcémája már régebb óta meg van, nem biztos, hogy van összefüggés. Lehet valami olyanra allergiás, amit csak most ettél/ittál, de akár beindult fogaktól is előfordulhat nagyobb nyáladzás miatti megváltozott kaki. Ekcéma meg sokszor kinyomozhatatlan - kaja mellett lehet mosószertől, ruhaszinezéktől, fürdetőtől vagy csak a keményebb víztől akár.
Ha mégis a tejre gyanakszol, kipróbálhatod, hogy minden tejterméket mellőzöl az étrendedből 2-3 hétig, lesz-e javulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!