Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kell idiótán beszélni?

Miért kell idiótán beszélni?

Figyelt kérdés
Most olvastam egy kérdésnél olyat, hogy "fosizva" meg "vésztarcsi". Az ilyen emberek a gyerekeiket is erre a hülye nyelvre fogják tanítani?
2012. jan. 13. 16:52
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
63%
Ez engem is zavar. Meg mikor az anyuka így beszél: jaj ma nagyon sokat szopiztunk, már 4 hónaposak vagyunk, múlktkor nagyon megvoltunk fázva...stb. Ettől kiráz a hideg. Miért kell többesszámban beszélni??
2012. jan. 13. 16:55
 2/22 anonim ***** válasza:
79%

Már annyi ilyen kérdés volt, hogy felesleges kiírni is. Minden ember más, mindenki úgy beszél ahogy akar és arra tanítja a gyermekét amire akarja.

Ne haragudj, nem bántani akarlak ezzel, de tényleg nem fogjuk megváltani egy kérdéssel a világot és az embereket se fogjuk ezzel leszoktatni semmiről.. Úgyhogy feleslegesnek találom az ilyen kérdéseket és a gügyögést egyaránt! :))

2012. jan. 13. 17:00
 3/22 A kérdező kommentje:
Reménykedem benne, hogy működik a pavlovi reflex. Vagyis minél többször látják kiírva a kérdést, annál hamarabb felejtik el ezt a beszédet.
2012. jan. 13. 17:01
 4/22 anonim ***** válasza:

* Második vagyok

Na ebben lehet van valami, de akinél ez már egyszer ,,berögzült" nem hiszem, hogy elhagyja csupán azért mert minket ez mondjuk zavar. :)

2012. jan. 13. 17:03
 5/22 anonim ***** válasza:
65%

Az én "kedvenceim": Tápi, szopcsi, alcsi, tejci, babcsi ...

Hű, még a hideg is kiráz sokszor :-)))

2012. jan. 13. 17:05
 6/22 anonim ***** válasza:
65%
nekem a FŐZI a kedvencem. A szövegkörnyezetből értettem meg, hogy nem főz igére gondolt és véletlenül nyomott egy plusz betűt, hanem a főzeléket mondja így.
2012. jan. 13. 17:23
 7/22 anonim ***** válasza:
65%

Szóban, ha személyesen beszélgetek az illetővel, idegesít,

de fórumokon nem zavar, mert rövidebben lehet fogalmazni ezekkel a tápi, szopi, egyéb szavakkal...

Viszont ami túl van "-ke-cské"-zve, az mindkét esetben zavar. Pl. babucicácskám, kisbabócácskám....

Többesszámban pedig én is szoktam beszélni.Pl. megyünk enni.

De! "betegek voltunk, szurit kaptunk" .ezeket NEM használom.

2012. jan. 13. 17:34
 8/22 anonim ***** válasza:
65%
Ez nekem is nagyon,de mindenki úgy mond dolgokat ahogy akar... én utáltam amikor valaki elkezdett gagyarászni meg cincogva beszélni lányomhoz,azért mert pici szerintem nyugodtan lehet normálisan beszélni hozzá...ezt mindig szóvá is tettem.A kedvencem az amikor keresztanyám valamilyen oknál fogva selypítve beszél a lányomhoz aki már lassan 3 éves és gyönyörűen tud beszélni,ilyenkor anyukám meg én is megszoktuk tőle kérdezni,hogy ilyenkor mi baja van.
2012. jan. 13. 17:39
 9/22 anonim ***** válasza:
54%
Én is utálom,a többesszámban beszélést is.Remélem a gyerek,ha bekerül a bölcsibe,vagy oviba akkor tud majd különbséget tenni,és a normális beszédet tanulja meg.
2012. jan. 13. 17:55
 10/22 anonim ***** válasza:
64%
Ez engem is kiborít és néha nehezen állom meg, hogy ne szóljak érte de ugye tudom, hogy semmi közöm hozzá, hogy más hogyan csinál hülyét magából...
2012. jan. 13. 18:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!