Mikor fog többet beszélni szavakat? (többi lent)
nem akarlak elkeseríteni, de a babád pár hónappal ezelőtt nem szavakat mondott csak gügyögött, ami pont úgy hangzott mint egy értelmes szó ;)
mikor fog szavakat mondani? úgy mostanában lesz az első tudatos szava, enyém 10 hónaposan mondta ki először, hogy lámpa.
igaza van az elöttem szolónak, de 1 éves kor alatt csak ismételnek a gyereke, vagy is papagályok. amit kimond azt hallja és megismétli nem tudja a jelentését. habár ha sokáig ismétli egy idö után megtanulhatja, de ez mind papagályság csak.
amit viszont a te babád csinált az a hangok probálgatása. pl szeretik tatü-tatü-t is mondani.
nekem 15 hós a lányom, már tud jelentéssel bíro dolgat mondani, de egyszer csak. pl gyere, oda jött mondta húzott de többet soha nem mondta. vagy pl napokig ha adott valamit tesséket mondott. már nem mondja.
most mindenki mama neki, a papaszót ki sem elyti kb 1 éves kora óta, apának is mamát mond (nálunk mama, papa vagyunk).
habár a lányom kétnyelvü, de mióta anyóséknál vagyunk már modogatja a katze szót mert van egy macskájuk, de ha haza megýünk ezt se fogja mondani.
A lányom 8 hónapos kora óta használja a lámpa szót. Tudatosan, csak a lámpára használja, és nem ismétel, magától mondja. De ez az egy szava fix. Meg ha kérdezem, mit mond a kutya, akkor mondja, hogy vau-vau.
Egy időben ha leesett valami, akkor mondta, hogy oppá. Vagy hívta a cicát is. De ezeket most mellőzi, inkább a mozgásra koncentrál. Szerintem 2-3 hét és elindul egyedül.
Aztán majd akkor biztosan újra kezdi a magyarázást.
Nálatok nincs most nagyobb mozgásfejlődési szakasz? Mert akkor attól lehet ez a kis "felejtés". :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!