Csak én gondolom hogy kényelmesebb az anyatej mint a tapszer?
Nem szeretnék eltérni a lényegtől, de - Kedves Utolsó - erre muszáj reagálnom:
Ha szerinted, Anyaként "gáz" nyilvánosan szoptatni, akkor az tényleg "gáz".
(És nem azt írom, hogy Neked KELL nyilvánosan szoptatnod, hanem az a problémám, hogy ezt nőként így gondolod.)
Bocs az offért ...
A nyilvános szoptatással az a gáz, hgy nem csak anyaként, hanem NŐként is előkapod a melledet az utca közepén. Sok nő nyafog, hogy amióta szült, nem tartják nőként számon, csak anyaként.....hát ne is csodálkozzunk, kérem szépen, ha egy park közepén valaki csak úgy előkapja "cicikét", ami neki "cicike", de a többi embernek egy mell. Amit sem mutgatni, sem sejtetni nem illendő.
Én is szoptattam a fiamat, de úgy ütemeztem mindent, hogy ne utcán kelljen. Ha mégis, kerestem olyan helyiséget, ahol meg lehetett oldani. Nőként, anyaként is azt gondolom, hogy nem csak a többi embernek kel tekintettel lenni ránk, hanem nekünk is a többi emberre. Vannak, akik szemérmesek, meg kell őket is érteni! Csak azért, mert szoptatok, nem vehetem elő egy intim testrészemet. Ez a társadalmi együttélés egyik szabálya, hogy ne sértsük a szemérmet. Tudom, a nyilvános szoptatásért sok nő harcol, de sajnos ők nincsenek tekintettel az emberekre, csak a saját gyerekük igényére. Persze, nekem is a legfontosabb a gyerekem, ezért nem azt csináltam, hogy út közepén is megszoptattam, hanem úgy időzítettem mindent, hogy ne legyen szükség.
Ne feledje senki, ami egy baba anyukájának "cicike", az a többi embernek egy idegen nő melle.
Ja, bocs, szerintem akinek muszáj házon kívül megszoptatnia a babáját, annak természetes, hogy nem mutogatja a mellét és nem büszkélkedik vele. Megeteti a gyerekét, ennyi.
Az időzítésről pedig annyit, hogy lehet, hogy Te a szerencsések közé tartozol, mert a gyereked normál időközönként evett - én, ha ezzel próbálkoztam volna, akkor kb. 6 hónapig ki se tehettem volna a lábam hazulról, mert az én Fiam 1,5 - 2 óránként szopott. Próbálkoztam én is időhúzással, cumisüveggel meg cumival, de nem lehetett átverni. Na már most, ha mellette van plusz egy gyereked, aki iskolába, ide - oda jár, nem teheted meg, hogy otthon ülsz hónapokig ... Mivel pedig tejem volt/van bőségesen, már miért kavartam volna be a szervezetébe teljesen feleslegesen tápszerrel??? (Hangsúlyozom, semmi bajom a tápszerrel, sőt, ha szükség van rá, akkor szükség van rá, de ha napi 200 ml tejet a 10x szoptatás mellett még le is tudok fagyasztani, nehogy már tápszert adjak ...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!