Csak én gondolom hogy kényelmesebb az anyatej mint a tapszer?

Szerintem sokkal kényelmesebb a szoptatás, minden helyzetben! Ha pl. el kell menni otthonról, ugye a cici mindenképpen ott van, tápszerhez viszont vinni a vizet, tápot, üvegeket, stb ... Nem beszélve az éjszakai szoptatásokról, amikor a cicimet félálomban is elő tudom kapni, míg ha tápoznám, kimenni, elkészíteni éjjelente 2x-3x, utána elmosogatni ... Még belegondolni is rossz.
És hát a lényeg persze, hogy szuper tápszerek ide vagy oda, a babának messze a szoptatás, az anyatej a legtökéletesebb táplálék.
Én nagyon szeretek szoptatni, 9,5 hónapos a Babám, de már félek előre, hogy melyikőnk fogja jobban megsínyleni, ha elválasztom ...

Akkor kényelmesebb a szoptatás, ha anyuka csak rácsatlakoztatja a babát a mellére és tud szopni szépen a baba. Nálunk ez volt, az első gyereknél, evett és hízott, mint a malac.
A második fiam csak nyammogott, 10 hónaposan tápot kellett neki adni. Én két decis nem sterilizált pohárból adtam neki a tápot, forralt és lehűtött vízzel bekevertem és kész. Éjszakára meg előre elkészítettem, megmelegítettem, befalta és aludt.
Kicsi babánál biztos macerásabb lett volna, én örülök, hogy tudtam gond nélkül szoptatni.

Nekem teljesen kényelmes volt a tápszerezés.Mi lenne a nahéz benne???
Babavíz be a mikróba,bele annyi kanál tápi amennyi kell,összerázni és kész.Mindennel együtt max két perc.
Sterilizálás:azért csak van rá 10 perc/ nap.Pláne ha van mikrós sterilizáló (3000Ft) akkor még kevesebb.
Igen,könnyebb a cicit előkapni,de azért a tápszert bekeverni sem bűvész mutatvány.

Az Én babám anyatejes ,de volt hogy fejnem kellet és az macera volt,hasonló a tápszerhez,azonban tudtam mennyit eszik ,illetve ha otthon hagytam nagyira egy kis időre csak elővettem a fagyasztott anyatejet.Most is jó hogy a hozzátápláláshoz használhatom ,és volt hogy a fejőgép mentett meg hogy nem ment el a tejem.
Szerintem a szoptatás a legpraktikusabb de ha nem ciciből kapja annak is van előnye. Tápszerhez nem tudok hozzászólni szerencsére.

Fura hogy valaki nem mer szoptatni nyilvános helyen lehet azt diszkréten.
Nekem egy kellemetlen élményem volt 6 hetes babám otthon volt, én orvosnál ügyeleten ,és elkezdett sírni egy baba a váróban ,a pólómból 1 percen belül csavarni lehetett a tejet szopis melltartó ide vagy oda :)

En soha nem szoptatnam a gyerekemet nyilvanosan. Szerintem nagyon gaz.
A tapi nehany esetben sokkal egyszerubb (pl ha hazon kivul vagy).
Amugy lanyom csak anyatejes volt 6 honapig
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!