Ti is voltatok már úgy, hogy már reggel fáradtan ébredtek? 4 és fél hónapos kislányom az utóbbi időben többször felkel éjjel. Hogyan töltődjek? Sokszor azt érzem, hogy nem bírom tovább.
Segíteni sajnos nem tudok,csak mondhatok,hogy KITATRÁS!
Másfél éves a lányom és születése óta minden áldott éjszaka 4x 5x ébred,még soha nem aludt át egyetlen éjszakát sem!Már megszoktam :(
1 éve fáradtan ébredek:)
Na, de félre a viccel! Természetes, ha az ember elfárad, hiszen a pihentető alvást megzavarja, hogy éjszakánként többször felébredünk a kicsit megnézni, megetetni. Gondolom, ha ő el is alszik, te nehezebben alszol vissza. Ilyenkor a megoldás az, hogy nappal használd ki azt az időt, amikor a babád alszik és te is pihenj, akár aludj! Ne olyankor akard kisikálni a lakást, behozni az elmaradásokat!
Igyekezz olyan tevékenységeket végezni ilyenkor, ha aludni nem tudsz, amiket szeretsz: olvass, tornázz, vagy csak tologasd a babakocsit az alvó babával és nézd a kirakatokat, ábrándozz! Ha pedig úgy érzed, egyedül nem megy, kérj segítséget és mozdulj ki néha a babád nélkül! Kérd meg a nagyikat, egy kedves ismerőst, barátnőt, hogy legalább míg a pici alszik, vigyázzon rá nálatok, te pedig menj el fodrászhoz, kozmetikushoz, egy ukrászdába a barátnőddel, stb!
Hát...egy gyerekkel nem voltam így, hogy nem bírom, elegem van, mert ahogy tanácsolják is, mikor napközben ő aludt, ha nagyon kivoltam, én is lefeküdtem.
De - arról senki sem beszél, hogyan töltődjön, akinek több gyereke is van...
Most ez a helyzetem:
4 éves a nagy, nem alszik nappal, nem vették fel oviba, mert itthon vagyok. Ő nagyon éberen alszik, hajnalban elmegy a férjem dolgozni, erre majdnem felébred, vissza kell altatni, mert kelne fel már 4-kor.
A pici 8 hónapos, éjjel 1x felkel enni, meg még sokszor felkel nemtommiért, fogzás, szeparációs szorongás, fogalmam sincs, de lényeg, hogy én ne aludjak :)mire pont visszaalszom, újra kelhetek. Hajnalban 2 gyerek között szaladgálok, ha a pici felsír, fel ne keltse a nagyot, vagy fordítva, ha próbálom rávenni a nagyot, hogy ne akarjon hajnalban kelni, arra felkel a kicsi. Legtöbb erőfeszítésemmel is 6 után kelünk, így a nagy se alszik sokáig, vagyis valószínű nyűgös lesz már estefelé. Néha legszívesebben ordítanék a kimerültségből, de még csak idegesnek se tűnhetek, mert ugye ők nem tehetnek róla, hogy nem bírom cérnával. Segítségem nincs. Hétvégén alszom 9-ig, mert a férjem kijön a szobából a fiúkkal. Ennyit töltődök, de ez édeskevés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!