15 és fél hónapos a lányom. Ennyi idős korban, a te gyermeked hány szót mondott?
detto 16 hos lány:D
ezeket mondja csak annyit tud mint a tiéd
(Néha)--- anya
apa
hinta
tik tak (óra)
baba
pápá
zsupsz
tánc
nem
Állathangokat utánoz:
macska,
kutya,
rőfi
kigyó
ló
bárány
galamb
auto
beszéltem logopédussal azt mondta nme kell aggódni.
Képeket mutogatja ezerrel amig ki nem mondom mi az és minden érdekli csak nem mondja ki
nekem a barátnömnek a lánya is ennyi idös és lassan mondatokba beszél..minden gyerek más
Az enyém szintén 16 hónapos kislány. De még egy szót sem mond!:(
Mindent nagyon hamar megtanult, ülni, àllni (6 hónaposan), járni, szaladni...
De nem mond semmit, pedig rengeteget foglalkozom vele. Egész nap mutogat a különböző tárgyakra, mindet elmondom mi az. És látom rajta, hogy érti, tudja mi az, mert amikor kérdezem, hogy "Hol a maci? Hol a lámpa?", megmutatja melyik az, a macijàt meg megkeresi és idehozza.
Szóval fogalmam sincs miért nem hajlandó megszólalni :(
jo kérdés erre volt egy sztori volt egy ugyanilyen kru baba egyszer az anyukával elmenetek bevásárolni és az anyuka hátra tette a táskáját a gyerekhez odaértek a bolthoz anyuka előre akarta venni a táskáját nyujtozkodott nyújtózkodott és közbe mondta majd csak elérem majd csak elérem . Nehezen elérte mire a gyermek megszólalt Ügyes vagy anyuci!
Másik történet ugyanilyen koru gyerekkel utazott anyuka le akartak szállni a buszról mondta az anyuka gyere segitek leszállni mire a gyerek közölte köszönöm le tudok szállni magamtol is :D (két olyan gyerekröl van szó akik nem akrtak beszélni majd kerek mondatba megnyilvánultak:D
Igen, ez tényleg így van.Amikor látszólag nem figyel rád, a kis fejében akkor is elraktározza a hallottakat.Az én lányom, amíg tanítottam tapsolni, nem foglalkozott vele.Amint abbahagytam a tanítását, magától elkezdte.Szóval figyelt ő végig:))
Érdekes ez a 2 történet, és megdöbbentő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!