Hany eves volt gyermeked amikor eloszor mondott valamilyen "csunya" szot?
21 hónapos, mostanában kezdett el szavakat mondani, kb 15 szót tud
hát nem mondta még ki, csak az elejét :)
az én hibám, mert amikor beidegesedtem, azt szoktam mondani hogy a k...va életbe, na egyszercsak hallom, a gyerek dühös, és azt mondja "kú"
na gondoltam ez így nem jó, oda kell figyelnem magamra, így áttértünk a hoppára :) már ő is mondja
2 múlt, és ha dacos, jön a 'bunkó, pics@!'
(Nem tőlünk tanulta...)
mi direkt odafigyelünk már jóideje, hogy ne mondjunk csúnyát előtte. az egyetlen "csúnya" a basszus volt. de az igazábl nem is csúnya annyira.
2 éves 4 hónapos.
Nem sokkal múlt kétéves, mikor majdnem belementünk valakibe, aki nem adta meg az elsőbbséget. Kicsúszott apa száján, hogy "Hülye, barom.". A hátsó ülésről jött az ismétlés: "Barom."
Szerencsére azóta nem használja.
Kisfiam most másfél éves, és nagyon oda kell figyelnünk rá, hogy mit mondunk. Párom cserélte ki a wc-nket nemrég, és ahogy szedte le a régit, véletlenül elkáromkodta magát az erőlködésben: bazzeg! Na, kisfiam kedvenc szava lett a b.a.sz.
Próbáltuk valahogy szépíteni a dolgot, hogy az busz, úgyhogy egy idő után már saját magát is kijavította. Mondta, hogy b.a.sz, majd rávágta, hogy busz. :)
De sajnos nagyon úgy néz ki, hogy tisztában van a jelentésével. Ugyanis a leglehetetlenebb helyzetekben képes minket beégetni vele. Múltkor DM-ben vagyunk, egy 13 hónapos kisfiúval és apukájával haverkodik, és egyszer csak elkezdi így a semmiből emlegetni: b.a.sz, b.a.sz, mi meg égtünk, mint a Reistag.
De jó múltkor éjszaka valahogy kiszakadt a pelusa, a melléig tiszta zselé volt a gyerek, a hálózsák, meg minden, és elkáromkodtam magam véletlenül, hogy a jó kú... idáig jutottam, majd kisfiam azonnal elkezdte: b.a.sz, b.a.sz. Én meg ott az éjszaka közepén: az busz, kisfiam! Busz! :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!