Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor jöjjön a második baba?

Mikor jöjjön a második baba?

Figyelt kérdés
Kinek mi a véleménye, hogy mikor jó, ideális, megfelelő a második babát időzíteni? Tapasztalatokat is szeretnék. Köszi
2012. jan. 11. 13:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Akkor egy kicsit engedd el a gondolatot, hogy tesót szeretnétek, és bízzátok a sorsra, és jönni fog! A 12 év tényleg sok, de a 2 szerintem meg kevés.Én lehet, hogy fordítva vagyok bekötve, de eszembe nem jutna, hogy most legyünk rajta a babán. ( én írtam, hogy 15 hónapos ) Nincsenek ilyen vágyaim, pedig meglepetésként jött, nagyon jó és okos kislány, imádja a gyerekeket. A 3. gyerek pedig nálunk kizárt dolog.Nem tehetjük meg, és nem is bírnám.Mert hosszú távon kell gondolkodni.Nem akkor nehéz, amikor babák, hanem amikor főiskolára menne mind a három.Nem mondhatom azt a harmadiknak, hogy bocs, téged már nem tudunk támogatni.Az meg a másik, hogy én mindig csak 2 gyerekben gondolkodtam, és látom, hogy unokatesóm mit kínlódik a 3 gyerekével, akik többet vannak a nagymamánál, mint otthon.Én nem a nagymamának szülöm a gyerekeimet, és nem fogom lepasszolni őket minden hétvégén.
2012. jan. 11. 14:25
 12/15 A kérdező kommentje:
Mi is csak kettőt szeretnénk, aztán meglátjuk hogy alakulunk anyagilag. elsőre én is az első gyerkőc 3 éves korára terveztem megszületni a kistesót, de elbizonytalanodtam, mert állítólag pont az a kor a vízválasztó. :(
2012. jan. 11. 14:36
 13/15 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű: bízzátok a vakszerencsére, vagy a természetre! :) Tényleg sok mindentől függ, tőletek ( a férjemet már nem sokkolná a tesó gondolata, sőt,szeretné ) a körülményektől, és minden család más.Biztos vannak laza anyukák, én a túlaggódó kategória vagyok, akik máshogy fogják fel a dolgokat.Egyet nem szabad: görcsösen akarni, mert az gátol téged.A barátnőmnek fontos volt, hogy a kisfia 2 éves koráig megszülessen a tesó, próbálkoztak hónapokig, semmi. ( közbejött szegényeknek a svájci frankos lakáshitel, így eleve stresszelt ) Már ott tartottak, hogy lassan beavatkoznak hormonnal, és figyelni fogják UH-on a peteérést, erre láss csodát! Ma már túl van az első trimeszteren a tesóval:))
2012. jan. 11. 14:50
 14/15 anonim ***** válasza:

3 év a vízválasztó? Miért?

Persze vannak életkori sajátosságok, de egy 2-3-5-10 éves gyerek is fogadhatja jól vagy éppen rosszul a kistesót, nem csak korfüggő ez.

2012. jan. 11. 15:50
 15/15 anonim ***** válasza:

én az első után csak 5 évvel éreztem úgy hogy szeretnék másodikat és úgy érzem nagyon jól döntöttem. Az igaz hogy így ők valószínű nem fognak sokat együtt játszani de én szülőként sokkal inkább tudom őket külön egyéniségként kezelni, és az életük egyes fontos szakaszait egyedül élik meg a saját bőrükön tanulva dolgokat nem egymástól eltanulva vagy egymás mögé bújva. Ezt azért írom mert pl tesóm és köztem nincs 2 év és tesóm teljesen önállótlan felnőtt lett mert én mindent elintéztem neki. még egy pizzát sem mer rendelni egyedül.

a gyerekeim így is imádják egymást de ez azt hiszem a szerencsés alaptermészetüknek is köszönhető. a két gyerek között 2 évet dolgoztam is így a pénz is jobb és a picivel most megint van önfeledt babázás, a naggyal meg komoly dolgokat is lehet csinálni pl sütni főzni színházba járni stb úgy hogy nem áll égnek a hajam minden elinduláskor:

2012. jan. 11. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!