Bölcsi kérdés? Nálatok hogy volt?
kisegítő gondozó voltam egy ideig bölcsődében, így a másik oldalról tudok információval szolgálni. Az én babám még csak 6 hetes, így saját példával nem szolgálhatok.
Gyerektípustól függ, hogy viszonyul majd a helyzethez. Az anyás gyerkőcök általában 'szenvednek' egy pár napig, míg a látszatra nem kötődő, aktívabb gyerekek könnyebben vészelik át ezt az időszakot. Maga a bölcsi későbbiekben pozitívan befolyásolja a társadalmi érdeklődését a gyermeknek, mert sokkal jobban tud beilleszkedni egy közösségbe, illetve hamarabb megtanulja a közösségi életet.
Egyén függő, hogy a Te babád miként reagál majd rá, összességében később a javára fog válni.
Akkor eleinte mind a kettőtöknek nagyon nehéz lesz.
Ja és egy javaslat: az menjen a gyerkőcért a bölcsibe, aki be is adta, illetve ha váltva lesz, akkor mindig úgy legyen. Ez szokott még nagy lelki törést jelenteni. Volt egy kisfiú, 2,5 éves, Anyukája leadta reggel, és délután Apuka jött érte. A gyerek zokogva ment Apához, és kérdezte hol van Anya, már nem szereti őt... mi baja lett, mi rosszat csináltam kérdezte, amiért elhagyott? Ez persze egy egyedi eset, de szinte minden gyereknél észrevehető volt. Tessék vele majd megbeszélni, és ha tudod, a beszoktatást is eleinte csak úgy csináljátok, hogy leadod pl. 1 órára, játszani...mintha a játszótérre menne. Sajnos nem minden bölcsi partner ebben, de remélem nálatok is megengedik :)
Sok sikert
mi pici korától nagyon sokat jártunk társaságban, mindenhol úgy volt, hogy amint meglátta a gyerekeket észre se vett! gondoltam a bölcsi sima ügy lesz, még jól is fogja magát érezni.
az első pár nap így is volt, mikor kimentem 20 perce se viselte meg. aztán leesett neki, hogy ez nem játszóház, ide minden nap kell jönnie, és nélkülem :( el se engedett.
most úgy döntöttünk várunk még egy picit, tavasszal megy csak vissza :/
Kedves Kérdező!Ez egy másik hasonló kérdésre adott válaszom:
Szia!Először is ne szabadkozz azért, mert bölcsibe kell mennie:)Hidd el nagyon jó ott nekik.
Kisfiam most szeptemberben kezdte, akkor volt 17 hónapos, a beszoktatás zökkenőmentes volt, persze voltak sírások, de már mind a múlt:)Imádja, igazi kis rosszaság, nagyon eleven lett, és ennek nagyon örülök.Imádja, mostmár hétvégente is menne, ha lehetne!És ami nagyon fontos, hogy sokat fejlődnek a bölcsiben, néha én is meglepődök miket tud már...Rengeteget beszél , szépen tisztán, bár mondjuk ezt tőlem örökölte(mármint hogy kis dumagép):)Éppen anyukám mondta 2 hete, hogy nagyon jót tett neki a bölcsi.
Egy szó mind száz, ne aggódj, véleményem szerint kell nekik a bölcsi, mi a második gyereknél is így fogunk tenni.Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!