Cumizás vagy az újszopás a roszabb?
A kislányom 20 hós és soha nem volt cumija, így rákapott az ujjára. Nagyon sokat bekapja napközben is és mellé a másik kezével a fülecskéjét fogja. Már színte egy kis púpocska is van az ujjacskáján, annyit szopogatja.
Szerintetek jobb lett volna ha cumira szoktattam volna?
Az ujjszopásról nehezen fog leszokni?
Nálatok cumi van vagy ujjacska vagy egyik sem?
Köszi a válaszokat!
Lányomnak nem volt cumija, csak alvókendője, annak a sarkát szopizta, 6 hós korától. Még most is kell neki alváshoz általában, 3 éves.
Fiaim 17 hósak, szopják az ujjukat. Nem foglalkozom vele, ez van. Leszoknak majd. Amúgy is csak akkor szopizzák, ha álmosak (amúgy a másik kezével az egyik nálam is a fülét morzsolgatja), vagy unatkoznak. Ha játszanak, eszükbe se jut.
Melyik a jobb? Hát nálunk egyik se fogadta el a cumit, lányom 2 m-re köpte ki, fiúk meg be se vették a szájukba. Nem volt választási lehetőségem. És még plüsst se adhatok nekik alváshoz, hogy megölelgessék, és úgy aludjanak, mert azonnal játszani kezdenek vele, és nem pár percig elalvás előtt, hanem egyenesen felkelnek.
Nekem is már az Uh-on látszott ahogy az ujját szopizta. Én úgy ,,szokattam" rá a cumira, hogy mivel csak mellbimbóvédővel tudtam szoptatni így nem álllt tőle a ,,mű". Viszont utána csak kinzott rajta... Akár egy órán keresztül is. Így amikor már jóllakott lecseréltem cumira. Ilyenkor már félálomban volt. Nah Már az első nap nem tudtam elkobozni tőle úgy beleszeretett. Féltem is, hogy soha nem köpi majd ki. Ha meg elvettem ordított. Azóta is cumi ezerrel. Én is azért szerettem volna, hogy később majd elvehessem. Az egyik barátnőm egy gyönyörű szép lány és a 10 ujjából egy (hüvelyujj) feleakkora:S nagyon csúnya szegénynek.Mesélte, hogy túl sokáig szopta az ujját, és egyfolytában. Ezért nyomi maradt:S
A hátulütője a cuminak az, hogy ha kiköpi riaszt, hogy tedd vissza. Van hogy nem veszem észre és olyankor megtalálja az ujját. De amint meglátom gyorsan kiveszem és jön a cumi. remélem nem szok majd rá. Még valahogy majd a körömrágást kell majd kivédeni ha eljön az ideje...
Szia!
Azért nézd meg azt a cumit amit a kórházi csomiban volt,mert valószínű,hogy azt már "kinőtte" a kislányod.. :)
Vannak 16 hónapos kortól adható cumik,szerintem azt add neki! :)
A Mam-os és a Dm-es cumi ugyanúgy van kialakítva,csak az egyik drágább.. Mi mindíg olyanokat veszünk! :)
Ja..és nekem a hónap végén lesz 2.5 éves a kislányom,és cumija van a kis pockomnak. Anélkül nem is hajlandó aludni! Az egyik a szájában a másik meg a kezében van..De olyan is van,hogy 1-1 van a kezeiben,és 1 a szájában...szóval egyszerre 3-mal is alszik..
A leendő kislányunknak is vettünk már cumit. Amúgy a meglévő nagylányunknak kb 2 hetesen lett odaadva,mert nagyon kis sírós volt,és az nagyon megnyugtatta. Nem volt nálunk olyan hogy megzavarná a szopásban,mert hogy ugye mindenkit ezzel rémisztgetnek.. De lehet hogy azért,mert addígra már nagyon ügyesen evett..
11-es vagyok
Megkérdezhetném miért pontoztatok le?Mi rosszat írtam?A helyesírási hiba miatt?Igen utólag már láttam,de nem hinném hogy ez miatt 0%-ot érne a válaszom.
Te kis idióta tudod kinek az anyját szidd!A sajátodat.Nálad nagyobb paraszt nincs,aki azért jön ide hogy a másikat lepontozza mert ez szórakoztatja.Itt értelmes anyák beszélgetnek nem szánalmas tinik,ajánlom a kamasz témakört.Egyébként meg te leszólsz a helyesírásom miatt,akkor nézd meg te miket írsz.Nekem van egy 22hónapos babám aki itt ugrál,talán véthetek egy kis hibát.
Köszönöm a válaszokat!
Mindenkinek további jó babázást, a babáknak meg jó cumizást vagy ujjszopást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!