Cumizas vs. Ujjszopas. Szerintetek melyik jobb, elonyosebb?
Egyesek szerint legjobb, ha egyikre sem szokik rá a baba. Hm. Ha sikerül, akkor tényleg ez lehet a legjobb, csak kérdés, hogy a mama bírja-e, hogy állandóan cicin legyen a baba.
Mi a cumi mellett döntöttünk, mert férjem 13 éves koráig szopta az ujját, és ezt szerettük volna elkerülni.
A végkimenetelről nem tudok beszámolni, mert még mindkét lányom cumizik, de kizárólag alváshoz.
A nagy 3 éves múlt, a kicsi másfél. Már megbeszéltük a naggyal, hogy ha 4 gyertya lesz a tortáján, kidobjuk a cumit. Meglátjuk. :o)
Szerintem nem igazan lehet megmondani, mert mindkettonek van elonye, es hatranya is.
A lanyom nem cumizott, viszont meg mindig szopja az ujjat, pedig mar nagycsoportos. Nehezebb a leszoktatas.
A kisfiam cumizik. A cumi meg allandoan lepotyog,elveszik, tisztitani kell, figyelni, nehogy ithon maradjon, ha megyunk valahova.
Szia.
Azt nem tudom melyik a "jobb", de sokaknak nincs valasztasi lehetoseguk.....
ismerek olyat aki barmit megadna, hogy inkabb cumizzon a gyerek csak ne mindig konyekig logjon a szajaban es ismerek az ellenkezojere is peladt.
En abban a szerencses helyzetben vagyok, hogy a babam nem is cumizik es nem is szopja az ujjat, viszont mindent rag ami a kezebe alkad....ez sem jobb, mert tenyleg barmit megragna ha hagynam :S
Abban bizom, hogy ez a fogzas befejeztevel abba is marad.
Szerintem a cumi jobb, azt oda lehet adni a télapónak-nyuszinak stb. bár tény hogy 3-4 éves gyerek cumival a szájában még, nem egy szép látvány.
Én próbáltam mindkét gyerekemnek cumit adni, a fiam 3 hós koráig elfogadta, aztán egyik napról a másikra többet nem kellett neki.
A lányom első naptól köpte ki nagy ívben viszont olyan 2 hósan rátalált az ujjára. Másfél éves még mindig ha álmos, nyűgös máris szopizza az ujját...hát ez se vmi előnyös, nem tudom hogy lehet leszoktatni majd róla.
Mondjuk annyiból jó hogy ha jön megy, játszik, eszik stb. akkor nem tudja szopni szemben a cumival ami ugye akkor is a szájában lehet.
No, koszonom az eddigi valaszokat :)
S most arra lennek kivancsi, hogy melyik van jobb hatassal/rosszabb hatassal a pszichejere?
Allitolag! ha az ujjszopast "megvonjuk" tole, s helyettesitjuk egy cumival, kesobb, felnottkorban gatlasokat ebreszthet benne... Erre lennek kivancsi, hogy van-e valami alapja.
Babam 5 hetes, eddig ketszer talalt ra az ujjara, olyankor kivettem a szajabol, el is felejtette. Cumizni is ritkan szokott. Mikor nyugos kinalom neki, neha elfogadja, de sokszor nem...
Egyik sem jó. Mindkettőnek van előnye és hátránya egyaránt. Viszont a babának ki kell elégítenie a szopizás utáni vágyát ha épp nincs cicin :) Ez neki egyfajta pótlék, megnyugtatás.
Ujjszopás előnyei és hátrányai
-mindig kéznél van
-nem kell keresgélni
-ahogy nő egyre kevesebbet használja
-egyszerű, nem kell mindig újat venni
-tisztán kell tartani de nagyon
-könnyebben tanul meg beszélni, mivel egy idő után csak alváshoz, megnyugtatáshoz kell lévén máskor játszik
Cumizás előnyei és hátrányai
-csöndben van a gyerek
-talán! könnyebb leszoktatni
azontúl én csak hátrányát látom
-állandóan a szájában lóg
-éjjel-nappal keresni kell ép hol van
-cserélni kell időnként
-később beszél, mert a cumi mindig a szájában lóg (mifelénk legalábbis nagyon sok gyereknek)
-nem szereti "elhagyni" mivel nem korlátozza a játékban a kezecskéi cumi használatával szabadok
Nos ha valamit kihagytam szóljatok, biztos sok minden van.
A lányom 2,5 éves, és az ujját szopja. Éppen ma tettem fel a leszoktatással kapcsolatban kérdést. Elég masszívan szopja, a fogai már kiállnak,és most az ujján is begyulladt a bőr. Tanácsatlan vagyok, mert a kis lelkének sem akarok rosszat, viszont annak sem fog örülni, ha tinédzser korában cikizik a fogai miatt (ki tudja, mennyibe fog kerülni a fogszabályozás...). Nem érzem azt, hogy elhanyagolnánk, vagy valami miatt akkora lelki gondja legye, hogy indokolt lenne ennyi ujjszopás. Egyszerűen csak nagyon rákapott, és már nem tud tőle szabadulni, pedig ezerszer megbeszéltük...
El vagyok keseredve...
Az öccsét tudatosan a cumira szoktattam. Majd meglátjuk, azzal hogy alakulnak a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!