Cumizas vs. Ujjszopas. Szerintetek melyik jobb, elonyosebb?
Kedves utolsó!
Első vagyok, és mint írtam, CSAK alváshoz van cumija a gyerekeimnek, így sokan csodálkoznak is az ismerőseink közül, akik ha altatáskor jönnek hozzánk, akkor látják, és csodálkozva kérdezik, hogy "jé, cumizik".
A tisztán tartásról csak annyit, hogy a gyerekek egy rakás dolgot a szájukba vesznek (had ne mondjam miket), amik sokkal kevésbé sterilek mint a cumi. És itt nem gondolok az első pár hónapra, amíg nem igazán érintkezik a világgal, hanem a kúszós korszaktól kezdve.
Alvó időn kívül viszont eszükbe sem jut cumit keresgélni, szóval ez a szülőn múlik, hogy mit enged...
Megint le leszek pontozva, de leírom a véleményem. Szerintem tök mindegy hogy mit szopizik, a lényeg, hogy talál valamit a gyerek ami megnyugtatja. Örüljön az a szülő akinek a gyereke cumizik, vagyszopja az ujját, mert legalább nem mindíg az anyán lóg. A nagyobbikom szopja az ujját. Nagyon jó, mert ha megüti magát, fáradt, rosszkedvű stb. azonnal kéznél van a vígasztalás. A kicsimnek nem kell semmi. Se cumi, se ujj, csak a cici és én. Ez főleg éjszaka jó, mikor pl fogzáskor 30x akarna cicizni, de csak éppen 4-5 szívás, és alszik is.
Az hogy hogy állnak a fogai, tisztán genetika. Nem igaz hogy csálé lesz a fogsora a cumitól. Azzl sem értek egyet, hogy a kedves szülő picikorban a gyerek szájába dugja a cumit hogy megnyugodjon és ne sírjon, aztán mikor eldönti anyuka hogy a gyerek már nagy a cumihoz, elveszi tőle, aztán meg kérdést ír ki ide, hogy valyon miért üvölt a gyereke 3 napja. És amikor leírja az ember hogy milyen kegyetlen dolog így elvenni a cumit akkor megsértődik. Normális esetben, a gyerekek 3-4 éves korban már nem cumiznak napközben, csak ha vígasztalás kell, vagy elelváshoz. És ha esetleg 10 évesen is ujszopival fog elaludni akkor mi van? Más meg macival alszik, vagy a kispárnát szorongatja. Nincs ezzel semmi gond. A hitvesi ágyban már senki nem cumizik. Nem kellene ebből olyan nagy ügyet csinálni.
"az én férjem fogorvos úgyhogy cumizik:)"
Ez aranyos:)
Bocs, nem tudtam kihagyni. Egyébként igazad van. ill a férjednek igaza van.
Koszonom a valaszokat! A fogorvosfeleseg tenyleg edesen megmondta :)
Egyenlore nem nagyon erdekli semmi, a cici se nagyon tetszik neki mikor nyugos, mindig kikopi, ot inkabb az nyugtatja meg, ha a mellkasomra fektetem...
Nagyon megoszlanak a velemenyek cumi illetve ujjszopas teren, azt hiszem inkabb a cumi mellett maradok, bar az apukaja pszichologiat tanul :))
Azert varok meg velemenyeket :)
Az ujjszopás szerintem jobb. A pici babának talán szöszös lehet a keze, odafigyelés az egész. Valaki itt azt mondta, hogy a gyerekek keze állandóan koszos. Erre csak annyit: Mi nem domestos-os csirkét eszünk otthon, ennyi bacira szüksége van a immunrendszerének. Ez nem veszik el, nem ejti le, nem kell újat venni. Alvósat, délelöttit, délutánit...
Én is és a férjem is sokáig ujjszopósok voltunk, a fogaink nem látták kárát, persze nem vagyok túl büszke rá. De a környezetemben láttam már 7-8 éves "lakli" gyerkőcöt cumival a szájában, hát nem egy szép látvány az sem. Van aki le tud szokni, ujjszopásról is 2-3 éves korban. De mindenki döntse el maga!
Hát fogorvos ide vagy oda, az én kislányomnak már előre állnak a fogai a cumitól. (Ő a 3 éves, aki csak alváshoz használja.)
Bár mi még így is a cumira szavazunk, maximum fogszabályzós lesz, nekem is volt, nem olyan nagy durranás...
A válasz megírásának időpontja: ma 16:05 vagyok
Én cumiztam 7 éves koromig. Amikor iskolába kerültem elvitte a cica. Nos a mai napig emlékszem rá, nagy lelki törés volt, és szégyen ide, szégyen oda utána sokáig bepisiltem annyira nekikeseredtem mert nem volt cumi... :(
A férjem ujjszopós volt. Volt fogszabályozója, de a családjában másnak is aki cumis volt. Hosszúkás feje van, tehát keskenyebb a szájürege.
A lányom első 2 hétben elfogadta a cumit, utána már nem. Megtalálta az ujjacskáját. Ráadásul nem a hüvelyket :) A középső és a gyűrűs ujját egyszerre bekapva lefelé tartva szopizza. A mutató ujja a nózija mellett, eszméletlen aranyos. A doktornő és a védőnő is azt mondta, hogy így sokkal jobb, mert nem feszíti kifelé a fogait.
Ráadásul már csak alváshoz kell, vagy ha nagyon fáradt-sértődött. Az enyém tud játszani cumizás nélkül is....a cumis baba nem biztos, hogy megvan cumi nélkül. Hirtelen elvenni viszont kegyetlenség.
Még nem tudom, hogy fogom leszoktatni az ujjszopásról, de még kicsi kell neki ez a fajta önnyugtatás. Majd megbeszéljük :)
én úgy vagyok vele h cumi vs ujj vs cici.
durván rászokott a cicire, szeretném ha bármelyik mást is kipróbálná, mert nem birom már. éjjel nem alszunk rendesen mert két kezében tartja a cicimet, és a szájábn, ha elfordulnék már ébred is, ugyanúgy nappal, délután, bármikor amikor aludni kéne, élő cumi vagyok. még csak vagy már 5 hós, most próbálom megismertetni a cumival, de nem igazán érdekli...csak beszél hozzá:) kiváncsi vagyok mi lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!