15 és fél hónapos kislányom nem jár még, egyetlen
önálló lépést nem tett még, ez nagy baj?
Figyelt kérdés
Én türelmesen várok, mert lazábbak az izmai, és eleve egy bátortalanabb kislány.Fél éves kora óta járunk tornára, egy darabig Dévényre jártunk, most már csak konduktorhoz, és vízi fejlesztésre.Kapaszkodva, és ha fogjuk a kezét, már 13 hónapos kora óta lépeget, a járássegítővel egyedül is, bár nem igazán köti le sokáig.Én nem is aggódnék, csak nagyon idegesítő, hogy már hónapok óta mindig, mindenki ezt kérdezi, elindult már? Mintha én befolyásolnám, hogy a kicsi mikor érik meg rá, és unom már, hogy folyton magyarázkodnom kell.Baj, hogy még nem indult el?
nem,egyáltalán nem baj,majd ha a kicsi úgy érzi,hogy elég bátor,fel akarja fedezni a dolgokat egyedül akkor majd elindul egyedül.Az én kislányom is 15 hónapos és most 1 hete indult el egyedül (igaz hogy nekünk semmi féle problémánk nincs).
2012. jan. 10. 11:05
2/12 anonim válasza:
Erről az orvost kérdezd meg. Mi nem ismerjük a kislányod állapotát.
Azért kérdezik sokan,mert a gyerekek többsége 12-13 hónaposan már jár egyedül,sőt sok baba már 9 hónaposan is.
2012. jan. 10. 11:05
3/12 A kérdező kommentje:
Voltunk orvosnál, neurológus főorvos mondta azt, hogy a lazább izomtónust leszámítva semmi baja nincs, szóval nincs neurológiai ok.Sőt!Szerinte még lemaradva sincs, és a papírra is ráírta, hogy jó irányú, megtartott mozgásfejlődés, ezzel teendő nincs.A gyógytornászunk szerint pedig nem jó az, ha túl korán csinálnak valamit, szóval szerinte az sem helyes, ha egy gyerek 9 hónaposan jár.Köszi Nektek!
2012. jan. 10. 11:11
4/12 anonim válasza:
A nagykönyv szerint egy időre született, egészséges babának legkésőbb 18 hónapos koráig kell megtanulni járni. Úgyhogy ne aggódj, mert még bőven belefértek. :-)
2012. jan. 10. 11:13
5/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Igen, tudom, csak rossz érzés, hogy minden vele egyidős baba már szalad. És olyan kis bizonytalan még.
2012. jan. 10. 11:17
6/12 anonim válasza:
Az én kislányom 15 hónapos kora előtt 2 nappal tette meg az első önálló lépéseit. A szomszéd kisfiúval egyidősek, és ő is 15 hós kora körül kezdett el járni. Van időtök még, főleg ha orvos is megerősítette, hogy semmi baj. Nagyon összetett feladat ez egy kisbabának, ha készen érzi rá magát, el fog indulni. Nálunk nagy lökést adott, hogy a szobájába padlószőnyeg került és nem voltak tereptárgyak bent, gyakorlatilag csak játékok, így bátran nekiindulhatott.
2012. jan. 10. 11:20
7/12 anonim válasza:
Soha ne hasonlítsd a babádat más vele egykorú babákhoz, ha adhatok egy tanácsot. Az én ikreim koraszülöttek és eleinte hasonlítgattam őket a velük egyszerre, időre született gyerekekhez, aztán a korrigált korukkal megegyező korúakkal. Ha nem állok le ezzel, azt hiszem megőrültem volna, mert sajnos egy kicsit még a korrigált korukhoz képest is le voltak/vannak maradva. De nem baj, szépen lassan, de ők is (és a Tiéd is!) mindent meg fognak tanulni.
2012. jan. 10. 11:55
8/12 A kérdező kommentje:
Köszi neked is! Hát, én se láttam még olyat, hogy egy felnőtt mászva ment volna be a munkahelyére, valamikor csak megtanulja.:))Csak már várom nagyon.
2012. jan. 10. 12:40
9/12 anonim válasza:
Figyelj, a kisebbik fiam makkegészséges volt, mégis csak 16,5 hónaposan indult el teljesen. A többi mozgásformát is mindig csak az "utolsó pillanatban" tanulta meg, amikor már majdnem orvoshoz vittem volna :) Viszont cserébe egy nagyon nyugodt kisgyerek.
A nagyobbik fiam meg a másik véglet, mert ő mindent jóval korábban csinált és 10 hónaposan már szaladt. Most 5 éves és sajnos elég sok problémánk van a túlmozgásossága miatt.
Úgyhogy én örülök, hogy a kicsi ilyen :)
2012. jan. 10. 12:47
10/12 A kérdező kommentje:
Köszi! De érdekes, azt gondolnám, hogy inkább kezdjen el korábban valamit, mint később.Az én lányom is ilyen, utolsó utáni pillanatos.Mászni is csak 11 hónaposan kezdett, de ha elkezd valamit, akkor egyből tökéletesen adja elő.:))
Ez az izomtónus dolog meg csak egy állapot, majd megerősödik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!