Szülés után mennyi idő telt el, míg visszafogytatok?
Kedves Anyukád van,mintha az enyém lenne.Ő szülés után 1 nappal mondta,hogy jó nagy hasad van még! :(
Én pár hét alatt lefogytam,szinte kevesebbre mint terhesség előtt voltam.A hasam most kezd a régi lenni,1 éves a kisfiam.
+ 18 kilóval mentem a szülőszobára.
4 hónapos volt a babám, mikor annyi lett a súlyom, mint terhesség előtt. Most 10 hónapos a kisfiam, aki még mindig intenzíven szopik. Mára 2-3 kilóval kevesebb vagyok az induló súlytól, és alakom a régi (ez utóbbi kb. szülés után 7 hónappal rendeződött)
Semmit nem tettem, csak szoptattam.
Szoptatás alatt nem feltétlenül fogy az ember. Én pl. híztam, nem is keveset. Ami lement a szüléssel, az vissza is jött, plusz még hozzá pár kg. :-(
Én is fontosabbnak tartottam, hogy szoptassak, mint azt, hogy fogyjak.
Akkor kezdtek lemenni a kilók, mikor abbahagytam a szoptatást. Ekkor elkezdtem szedni a búzafű kapszulát (3x1-et, + sok folyadék egész nap). Szerintem ez is segített. Aztán a lányom elindult... most már szalad... én meg utána. Itthon teszek-veszek, csinálom a dolgom, minden nap sétálunk. Nem koplalok, eszek normálisan, ha hagyja a gyerek. :D
22 hónappal a szülés után +2 kg van rajtam - a terhesség előtti súlyomhoz képest. Mondjuk ez kb. 1 hónappal ezelőtti mérés, azóta nem álltam mérlegre.
A hasam picit nagyobb, mint volt - tehát a régi nadrágok nem jönnek rám, de nem is érdekel.
Sokan mondják, hogy ne is várjam, hogy ugyanolyan lesz az alakom, mint előtte. A terhesség és a szülés miatt eleve változik.
Maga a tudat viszont vigasztal, hogy sikerült leadnom a felesleget. :)
Szóval ne idegesítsd még magad ezen, mert most a legfontosabb az, hogy a babád szopizik, szopizzon még jó sokáig! A kilók majd lemennek szép lassan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!